Ovo su stvari koje muškarci ne vole doživjeti u vezama

by | 19 rujna, 2020

Žene često nazivaju kompliciranijim spolom. No komplikacije u odnosu nemaju veze s tim kojeg ste spola, nego s prešućivanjem i slanjem “krivih” signala.

Sve bi to bilo puno jednostavnije kada bismo jedni drugima uvijek iskreno govorili što osjećamo i mislimo. No ako niste sigurni što to muškarci vole, odnosno ne vole u vezama te što bi htjeli izbjeći kada su u pitanju ljubavni odnosi, olakšat ćemo vam.

Jednosmjerna komunikacija

Svi vole komplimente, stoga ni muškarci nisu iznimka. Kao i u prijateljskim odnosima, lijepe riječi, podrška, slušanje i komplimenti nipošto ne trebaju biti jednosmjerni. Uputite svom partneru kompliment i zapamtite da on ne mora biti vezan samo uz izgled. Recite mu koliko vam znači, nemojte zaboraviti pohvaliti ga zbog njegovih uspjeha i budite tu za njega kad mu je teško.

Mijenjanje

Promjene su normalna stvar svih odnosa. Ljudi mogu utjecati jedni na druge nesvjesno, a ako je odnos dobar i zdrav, promjene su pozitivne. Nasilno mijenjanje i neprestano isticanje tuđih “mana” i svega onoga što vam kod nekoga ne odgovara, može imati obrnuti efekt. Isto tako, ako vam smeta puno stvari kod nekoga, to je jasan znak da ste s krivom osobom te da vaš odnos nema budućnost. Nemojte pokušavati mijenjati i oblikovati ljude koji vam jednostavno ne odgovaraju i koji ne žele promjene.

Ovisnost

Svaka osoba voli znati da je nekome oslonac te da je osobi koju voli jako bitna. No nitko ne voli osobe koje se vežu do te mjere da ništa ne mogu činiti sami. Biti sam svoj oslonac u životu je bitno ponajprije zbog sebe, a onda i zbog drugih ljudi. Nestabilne i neizgrađene osobe često imaju problema u odnosima i vezama. Ako primijetite da se vežete za ljude zato što ne možete biti sami, prihvatite to i počnite raditi na sebi.

Foto: Christiana Rivers/Unsplash