OVO SU ODJEĆA I OBUĆA od koje možete oboljeti

by | 15 svibnja, 2017
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
    FOTO: GULIVER/GETTY IMAGESFOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Žene trebaju izbjegavati nošenje određenih odjevnih predmeta i/ili ukrasa ma koliko im oni bili dragi jer postoji velik broj svakodnevnih odjevnih komada koji mogu izazvati bol u mišićima, kao i loše utjecati na držanje tijela, krvni tlak i leđa.

Evo pet odjevnih predmeta koji nisu za svakodnevno nošenje:

“Olovka” suknja – model suknje koji je vrlo popularan kod žena svih dobi, prije svega zbog elegancije i seksepila. Ipak, liječnici su je izdvojili kao odjevni komad koji negativno utječe na zdravlje. Kako su istaknuli, “olovka” suknja zbog svoje dužine i skupljenog obila otežava korak, te može izazvati bol u nogama.

Težak i velik nakit – iako je ovaj nakit vrlo moderan, liječnici savjetuju da izbjegavate nošenje. Glavni razlog je težina, koja može opteretiti vaš vrat, gurati ga prema naprijed i izazvati bol. U slučaju da stalno nosite ovakvu vrstu nakita, budite sigurni da na duže staze može uzrokovati glavobolju i stalni osjećaj pritiska u predjelu vrata.

Torba na rame – same po sebi nisu toliko loše, ali ako je riječ o velikoj težini koju nosite svakodnevno, budite sigurni da će se to odraziti na vaše zdravlje. To se prije svega odnosi na bol u ramenima i vratu, koji se najčešće javljaju, ali postoji mogućnost boli u leđima i nastanak artritisa.

Uske traperice – kombinacija uskih traperica, koje imaju dosta elastina, može izazvati jaku bol u koljenima. Stručnjaci su dokazali da, osim ovih tegoba, one mogu negativno utjecati na rad želuca, pa čak i na cirkulaciju u krvi.

Visoke pete – sigurno ste već čuli da nošenje visokih štikli nikako nije dobro za vašu kralježnicu. I to je točno. Visina može izazvati bol u nogama, a na duže staze može prouzrokovati problem sa žuljevima i Ahilovom tetivom.

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

IZVOR: METRO-PORTAL.RTL.HR