OVO SU NAMIRNICE koje su zdravije zaleđene nego pri konzumaciji pod normalnom temperaturom

by | 18 listopada, 2017

Smrznuta hrana ponekad se pogrešno gleda kao manje vrijedna jer ima cijeli niz namirnica na koje proces zamrzavanja djeluje sjajno i čak ih je zdravije nabaviti smrznute nego svježe.

Kad tome dodamo činjenicu da su nam u tom slučaju uvijek nadohvat ruke, nema razloga da i sami ne nabavite ove namirnice svježe i zamrznete ih za kasniju uporabu.

Bobičasto voće – ovo voće odmah nakon branja počinje gubiti vrijedne antioksidanse. Zato se takvo voće smrzava ubrzo nakon i svakako je vrjednije od onog koje danima stoji na policama.

Brokula – mada djeluje čvrsto, brokula već nakon 24 sata stajanja počinje gubiti dosta svojih vitamina pa je, kao i špinat, najbolja kad je smrznuta.

Grašak – jednako kao i voće, smrzavanje odmah zamrzne i vrijedne nutrijente.

Morski plodovi – uvijek provjerite sadrže li smrznuti plodovi mora natrij, šećer i druge konzervanse, jer ima i takvih varijanti, a najbolje je kupiti svježe od ribara pa zamrznuti sami.

Mrkva – kad mrkva stoji duže od nekoliko dana, gubi veliku količinu beta-karotena, pa je slobodno smrznite.

Špinat – kupujete li svježi špinat, svakako se potrudite odmah ga pojesti, ali znajte da je već izgubio dio važnih tvari dok je stigao do vas. Zato jedino smrznuti špinat može nositi titulu superhrane.

Foto: Unsplash

IZVOR: METRO-PORTAL.RTL.HR