Ovo su najčešće pogreške koje rade žene kad izlaze s razvedenim muškarcima

by | 13 svibnja, 2020

I s tim sam se zakačila. Da, znala sam da se razvodi te da ima dvoje djece, ali samo znajući da želi djecu značilo je prevladati prvu prepreku za druženje s njim. Međutim, u prvih šest mjeseci bilo je puno više prepreka, što je dovelo do toga da se veza raspadne. Izlazeći s razvedenim muškarcem, željela sam da postoji neka vrsta savjetnika za izlaske koji će mi pomoći u navigaciji. Srećom, iz iskustva, sada znam što ne raditi te pogreške koje treba izbjegavati. Dakle, ako je tip kojeg viđaš spreman za vezu nakon razvoda, evo kako to možeš i ti biti. Izbjegavaj ovih pet pogrešaka prilikom izlaženja s razvedenim muškarcem.

1. Zanemari njegovo mišljenje o djeci. Obavezno radite ono što želite. Premda je rekao da želi djecu, na pola puta našeg druženja mogla sam vidjeti da su se stvari promijenile – a ignorirala sam znakove. Već je imao dvoje djece i premda mi je u prvoj fazi rekao da želi imati dijete sa mnom, znala sam da je počeo mijenjati mišljenje. Umjesto toga, radije se suoči se sa svojom situacijom (ako doista želiš djecu s razvedenim tipom), osobito ako on već ima djecu. Kako bi izbjegla dodavanje pritiska, vodi računa o tome da znaš kako ste oboje na istom putu.

2. Upleteš se u vezu kad se još svađa sa bivšom. Provjeri je li prešao preko svoje bivše i/ili zna li kako se nositi sa svojim osjećajima prema njoj. Osjećaj je bio kao da sam u vezi s oboje. Stalno bi pričao o njoj. To bi uzrokovalo veliku napetost i tada bi se to prenijelo u našu vezu – što je za oboje bio veliki stres. Kako bi to izbjegla, ključno je da on nastavi dalje – tako da se možeš usredotočiti na dobar provod.

3. Prebrzo se useljavaš kod njega (ili obrnuto). Obavezno polako kreni. Otkrij je li ovaj razvedeni muškarac prava osoba za tebe. Drži svoje mogućnosti otvorenima. Kako smo u prvih mjesec dana počeli živjeti zajedno, oboje smo uzeli velik zalogaj. Preuzela sam novu odgovornost – i ne samo da sam se navikla živjeti s njim nego sam se i upoznala s njegovom djecom. Da smo si uzeli više vremena, stvari se ne bi raspale tako brzo. Oboje smo trebali vremena da se prilagodimo novim ulogama – a nismo. Upamti: izlasci su vrijeme za zabavu, a ne za ozbiljnost.

4. Odlučila si biti s nekim tko se nalazi u financijski različitoj situaciji. Obavezno se uvjeri da ste oboje u sličnoj financijskoj situaciji kako biste zajedno mogli raditi zabavne stvari. Budući da je plaćao alimentaciju za svoju djecu – a nije imao veliku plaću – to je ograničilo vrijeme koje smo mogli zajednički provoditi. Doista sam željela puno više putovati, pa kad bih to učinila, putovala bih sama – a on je imao druge financijske obveze. Da je putovao sa mnom, rado bih mu platila.

Međutim, muškarac kao muškarac, želio je platiti i to bi ga frustriralo, a isto tako je i mene frustriralo da ne može. Da su naša primanja i financijske situacije bile slične, ne bismo imali ovaj problem.

5. Provodite vrlo malo kvalitetnog vremena zajedno. Obavezno odredite vrijeme za vezu kada se družite. To možda zvuči doista očito, ali iznenadilo bi te kako se “život” može ispriječiti, a osobito ako ima djecu. Radio je u noćnoj smjeni, što je otežalo viđanje. Također, većinu vikenda želio je biti s djecom, što znači da je bilo vikenda koje smo proveli odvojeno. Normalno je da je prioritet dao djeci. Ne bih očekivala ništa manje, ali to se definitivno ispriječilo tome da jednostavno uživamo u našem vremenu.

Foto: Unsplash

IZVOR: MISS7.24SATA.HR