Ovo neka vam bude glavna misao vodilja sljedeći put kad ćete upoznavati nekog novog

by | 28 travnja, 2020

Već vam je poznato da, ako ostavite dobar prvi dojam, sljedeće stvari mogu ići u dobrom smjeru. Ali zaboravite na sve savjete koje ste dobili vezano za to kako odjeća čini dobar prvi dojam. Ispada da istinska tajna izgradnje trajne veze doseže mnogo dublje od onoga što nosite, kako piše The Healthy.

Prema Amy Cuddy, profesorici poslovne škole s Harvarda koja je istraživala prve dojmove više od 15 godina, svi (svjesno ili podsvjesno) postavljaju dva pitanja prilikom susreta s nekim novim: “Mogu li vjerovati ovoj osobi?” i “Mogu li poštovati ovu osobu?”.

Oba pitanja pomažu vam izmjeriti nečiju “toplinu” i kompetentnost. Topla, pouzdana osoba koja je također snažna izaziva kod drugog divljenje, ali tek nakon što uspostavite povjerenje. Vaša snaga postaje dar, a ne prijetnja.

Ali to nije jedini način. I vaš fizički izgled je važan. Neki od nas koriste četiri znaka za ocjenjivanje lica: bebino lice, poznato lice, prikladno i emocionalna sličnost. Svoju “emocionalnu sličnost” možete poboljšati govorom tijela koji prirodno gradi povjerenje.

Sljedeći put kad sretnete nekoga novog, usredotočite se na stjecanje njihovog povjerenja – a ne na osvajanje njih čvrstim rukovanjem ili odijevanjem.

IZVOR: 24SATA.HR

Photo by John Schnobrich on Unsplash