Ovih 5 stvari ne smijete nikako raditi prije seksa

by | 28 kolovoza, 2020

Obratite pažnju na neke od ovih stvari kako vam seksualno iskustvo ne bi ostalo u lošem sjećanju ili nepotrebno izazvalo infekcije mokraćnog sustava, dovelo do neželjenje trudnoće…

Čak i iskusnim ljubavnicima može se dogoditi da previde neke stvari i zakompliciraju si život. Zato, pazite!

Ići na WC nakon seksa

“Možda ste čuli ili pročitali kako je dobra ideja pomokriti se odmah nakon seksa, da bi se smanjila mogućnost infekcije mokraćnog sustava, ali malo mokraće neće imati utjecaj na to”, objasnila je dr. Jennifer Bump, profesorica porodništva i ginekologije na Baylor medicinskom fakultetu u Houstonu.

Radije ostanite u krevetu i uživajte u opuštanju nakon užitka, osim ako vam baš nije sila.

Isprazniti bocu vina prije

Čaša vina može pomoći u podizanju raspoloženja, ali previše alkohola lako će vam smanjiti seksualni užitak. U studiji Sveučilišta Missouri-St. Louis, 11 posto ispitanika sklonih alkoholu priznalo je da ima probleme u postizanju orgazma.

U usporedbi s ljudima koji nisu pili, muškarcima koji su popili alkohol je bilo teže ejakulirati, a ženama je trebalo više stimulacije kako bi došle do vrhunca. Naime, alkohol djeluje negativno na dijelove našeg živčanog sustava koji su važni za uzbuđenje i orgazam, kako prenosi Prevention.

Ležati u ovoj pozi nakon seksa

Ne želite li dobiti dijete, ne podižite zdjelicu nakon vođenja ljubavi jer to može povećati šansu za začećem. Ova poza pomaže spermijima u njihovom putovanju u cerviks (vrat maternice), kako kaže dr. Bump.

Ne istuširati se prije seksa

Imate li partnera koji nije obrezan, zamolite ga da se prije seksa istušira ili barem opere spolovilo, posebno dio iza kožice penisa. Naime, tamo se mogu nakupiti bakterije koje uzrokuju infekciju urinarnog trakta, kako savjetuje ova ginekologinja.

Jesti velike obroke prije seksa

“Izbjegavajte velike količine zdrave hrane, poput povrća, mahunarki, cjelovitih žitarica. To može dovesti do stvaranja vjetrova tijekom seksa. Da biste spriječili neugodne situacije, izbjegavajte takvu hranu, i ostalu s dosta vlakana u sebi, sat-dva prije intime”, kaže ginekologinja dr. Cheryl Iglesia iz Washingtona.

Bolji izbor je mali komad čokolade jer ona potiče proizvodnju serotonina, hormona odgovornog za dobro raspoloženje.

Ne očistiti seks-igračke

Bez pravilnog čišćenja nakon svake uporabe na njima se mogu razmnožavati mikroorganizmi koji uzrokuju infekcije. Da biste se zaštitili kako treba, koristite antibakterijske maramice ili sprejeve.

Koristiti lubrikant s mentolom

Kod žena koje ulaze u menopauzu dolazi do stanjivanja vaginalnog tkiva, što dovodi do pojačane osjetljivosti. Lubrikanti koji sadrže mentol u sebi mogu nadražiti tkivo kod tih žena. Najbolji su oni na bazi vode, bez ikakvih mentola u sebi.

IZVOR: 24SATA.HR

Foto: Unsplash