Jako vam se znoje stopala? Postoji nekoliko stvari koje možete učiniti

by | 2 kolovoza, 2020

Obožavamo ljeto, no s toplijim temperaturama stižu u negativne strane omiljenog godišnjeg doba – znojenje. Pogotovo je neugodno znojenje stopala zbog čega se zna dogoditi da pojedine sandale ni ne možemo nositi. Uz ove savjete barem ćete donekle ublažiti ovu nelagodnu nuspojavu ljeta.

Koristite dezodorans za stopala

Ako koristite deo stick za pazuhe, zašto ne biste koristili i za stopala? Ovaj kozmetički proizvod smanjuje znojenje i tako sprječava nastanak bakterija koje su ujedno i uzrok neugodnih mirisa.

Koristite puder za stopala

Također na tržištu postoje i specijalizirani puderi za stopala, ali isto tako možete koristiti i klasični baby puder. Dobra vijest je to što puder možete koristiti i za bedra.

Koristite dodatni uložak

Ako ljeti nosite tenisice ili neke druge zatvorene cipele, možete koristiti i specijalne uloške od prirodnih materijala koji ujedno imaju i antibakterijsku ulogu. Ti ulošci upijaju znoj, ali isto tako dopuštaju cirkulaciju zraka.

Neutralizirajte znoj

Jednom kad se vaša stopala oznoje u cipelama, potrebno je neutralizirati znoj i tako se riješiti bakterija. Čistite cipele redovito.

Pripazite koje cipele nosite

Vrijedi jedno pravilo – što je materijal prirodniji, to se vaša stopala manje znoje. Stoga je bolje uložiti u kvalitetnije cipele od prirodnog materijala nego kupovati par jeftinijih ljetnih sandala ili tenisica. Također, što su ljeti stopala otvorenija, odnosno više izložena zraku, manje će se znojiti.

IZVOR: NOVILIST.HR

Photo by Artem Beliaikin from Pexels