Ovo je, prema riječima seksualne terapeutkinje, rješenje za parove koji se nedovoljno seksaju

by | 20 rujna, 2020

Stručnjaci tvrde da ako žele imati dobar i zdrav odnos, parovi moraju imati redovite seksualne odnose. No mnogi se ljudi pitaju koliko seksa je dovoljno seksa?

Prema riječima seksualne terapeutkinje Sare Sloan, imati spolne odnose manje od jednom mjesečno znači imati neredovne odnose. Parovima koji imaju problema sa seksualnom željom najčešće preporučuje 48-satni seksualni izazov. Kako samo ime kaže, cilj izazova je biti seksualno intiman svaki drugi dan, a izazov počinje tako što jedan partner pita drugoga za seks. Nakon toga drugi partner pristaje te se dogovaraju što bi htjeli raditi te se dogovore za točno vrijeme.

Ono što dr. Sloan naglašava je činjenica da pod seksualnu intimnost ne spada samo seks nego i predigra, maženje i grljenje bez odjeće, senzualna masaža, masturbacija i slično. Cilj je, dakle, putem seksualne intimnosti zbližiti partnere i povećati želju za seksom. Ono što Sloan naglašava jest to da će izazov biti uspješan samo ako oba partnera pristaju na isti.

Isto tako, izazov se ne preporučuje ako postoje dublji neriješeni problemi u odnosu. Probleme je najprije potrebno riješiti razgovorom i ponekad uz pomoć stručne osobe te se nakon toga upustiti u izazov koji za cilj ima povezivanje. Nakon svakog tog 48-satnog izazova, partneri bi trebali zapisati na papir što im se posebno svidjelo kod prošle seksualne intimnosti te to naglasiti kada budu dogovarali idući izazov.

Foto: We-Vibe WOW Tech/Unsplash