Ovo je najzdravija poza za spavanje

by | 31 kolovoza, 2020

Možda se poza u kojoj spavamo ne čini toliko bitna, ali podaci kažu da trećinu svog života provedemo spavajući, odnosno 33 posto vremena provedemo u nekoj od poza koje mogu ozbiljno utjecati na naše zdravlje, kako prenosi The Sun.

Na leđima

Deset posto ljudi voli spavati na leđima, što je zapravo jako dobro – manje je vjerojatno da će vas boljeti vrat i leđa. Također, ova poza može smanjiti glavobolje i poboljšati probavu. Osobe koje spavaju na leđima manje su sklone borama jer im lice nije oslonjeno na jastuk. Trudnicama se, ipak, ne preporučuje da spavaju na leđima jer mogu osjećati pritisak u trbuhu i nelagodu. Isto vrijedi za one koji imaju apneju.

Na boku

U ovoj pozi uglavnom spavaju stariji ljudi, a upravo ona može pročistiti dišne putove i smanjiti hrkanje, pa se preporučuje osobama s apnejom. Stručnjaci kažu da smanjuje bol u leđima i popravlja cirkulaciju, što je odlično za one koji imaju srčanih problema. Spavanje na boku može smanjiti zatvor i poboljšati probavu.

Na trbuhu

Iako ovu pozu mnogi vole, stručnjaci kažu da nije baš najprirodnija, pa je ne preporučuju. Možete osjećati pritisak na gležnjevima, u leđima i vratu, pa tako možete razviti probleme s kralježnicom.

IZVOR: VECERNJIHR

Foto: Unsplash