Ovo je hrvatska županija s genijalnim biciklističkim stazama. Vrijedi ih isprobati

by | 22 kolovoza, 2020

Na području Like, preko Velebita do Podgorja, pa sve do Novalje na otoku Pagu, trasiran je velik broj biciklističkih staza.

Svake godine njihov broj raste, kao i interes za biciklizam na ovom izvanrednom području. Raznolikost krajolika i terena omogućuje vam zanimljive izlete, bilo da se radi o vožnji brdskim ili cestovnim biciklima. Ove smo informacije pronašli na stranici Cyclolika.com čime je javnosti predstavljena suradnja Ličko-senjske županije, Turističke zajednice Ličko-senjske županije, Hrvatske turističke zajednice te Ministarstva turizma. Projekt je to izgradnje županijske dvosmjerne kružne biciklistiĉke staze Lika Touring Route te dogradnje postojećih staza Ličko-senjske županije. Europski značaj ove rute krije se kroz spajanje na Eurovelo biciklističku rutu, koja u svojoj dionici br. 8 prolazi kroz Ličko-senjsku županiju.

Oduševila nas je činjenica kako području Like i Podgorja te na otoku Pagu postoji veliki broj lokalnih biciklističkih staza. Svake godine njihov broj postupno raste, a raste i interes za biciklizam.

Kako su lokalne biciklističke staze podijeljene saznajte na grazia.hr.

Foto: Unsplash