Ovi trikovi itekako mogu poboljšati vaše tjelesne funkcije

by | 9 lipnja, 2020

Danas znanost prihvaća da naš um ima prilično velik utjecaj na naše fizičko zdravlje. Naša tijela i umovi su vrlo povezani i uistinu je nevjerojatno kako različite procese u nama vrlo lako možemo kontrolirati i pokrenuti.

Evo nekih trikova koji vam mogu pomoći:

1. Koristite svoju nedominantnu ruku da biste jeli manje.

Ako volite grickalice, a ponekad se ne možete zaustaviti – postoji kul način da to napravite. Istraživači tvrde da ćete manje jesti ako prilikom jela koristite nedominantnu ruku.

2. Ako vas boli zub – na ruku nanesite led

Ovo može zvučati prilično nevjerojatno, ali istraživanje je pokazalo – ledena masaža područja između palca i kažiprsta ruke na istoj strani na kojoj je i bolan zub uvelike će smanjiti vaše tegobe.

3. Odspavajte nakon učenja kako biste bolje zapamtili činjenice

Jedan eksperiment je pokazao da metoda koju vam je savjetovala i baka stvarno djeluje – ako zaspite odmah nakon što naučite nešto novo, bolje ćete upamtiti gradivo nego ako dulje vrijeme nakon učenja ostanete budni.

4. Žvačite žvakaće gume za bolju koncentraciju

Istraživači sugeriraju da vam žvakaća guma pomaže da budete dulje usredotočeni na zadatke koji trebaju stalnu koncentraciju, poput čitanja.

5. Olovka u ustima može vam poboljšati raspoloženje

Ako ste pod stresom ili ste loše raspoloženi – stavite olovku u usta. Projekt psihološkog istraživanja pokazao je da će vas držanje olovke u ustima potaknuti da usnama oblikujete osmijeh te ćete automatski biti sretniji.

6. Zapišite svoje emocije prije ispita kako biste ostvarili bolji rezultat

Istraživači sa Sveučilišta u Chicagu vjeruju da ovaj trik djeluje. Da biste postigli bolju ocjenu, zapišite svoje osjećaje prije ispita.

7. Slušajte desnim uhom da biste bolje čuli

Svakodnevna pozadinska buka i stalni prekidi mogu zaista utjecati na vašu sposobnost da u potpunosti razumijete što čujete. Međutim, istraživanje kaže da i djeca i odrasli bolje čuju desnim uhom, kako piše BrightSide.

IZVOR: INDEX.HR

Photo by Tyler Nix on Unsplash