Bezglutenske palačinke bez brašna: omiljeni desert na zdrav način
Bezglutenske palačinke bez brašna idealne su za one koji moraju izbjegavati gluten, a vole ove slatke poslastice. Osim toga, ovo je puno zdravi...
Od svih recepata koje smo objavili posljednjih tjedana, a za koje je potrebno samo nekoliko sastojaka, ovaj je najjednostavniji.
Autorica recepta Andrea Sora opisuje ih “čarobnima” upravo zbog jednostavnosti pripreme. Naime, potrebno je samo pomiješati dva sastojka u blenderu, oblikovati kekse pa ih peći do pola sata.
Dva sastojka koja se koriste su bezglutenska pa su keksi prikladni za male i velike, djecu, odrasle, ljubitelje slatkog i vegane, a ne sadrže ni dodani šećer.
“Ovi keksi su hrskavi izvana, a mekani iznutra, prirodno slatki i ukusni”, kaže Sora.
Sve što trebate jesu banana i bademovo brašno. Sastojke stavite u blender, dobivenu smjesu oblikujte u kekse i složite na papir za pečenje pa pecite 20 do 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 160 °C, ovisno o jačini pećnice.
Po želji ih možete dekorirati, primjerice preliti otopljenom čokoladom.
Photo by Rai Vidanes on Unsplash