OVAKVU KONOPLJU JOŠ NISTE PROBALI: Encian Bio konopljino ulje

by | 23 lipnja, 2014

Profinjenog, orašastog okusa i smaragdno zelene boje, konopljino je ulje prava poslastica za nepce, ali i organizam. Savršenog sastava – bogato esencijalnim mastima – idealna je namirnica za zdravu i uravnoteženu prehranu.

konopljino_ulje_2-9yqr3

Encian je u svoju Bio liniju biranih proizvoda iz ekološkog uzgoja uvrstio i visokokvaliteno ulje dobiveno hladnim prešanjem sjemenki industrijske konoplje. Delikatesnog, orašastog okusa i smaragdno zelene boje, gusto konopljino ulje izdvaja se od drugih biljnih ulja po svom jedinstvenom nutritivnom sastavu.

Jedino je biljno ulje koje sadrži idealan omjer omega-3 i omega-6 nezasićenih masnih kiselina te GLA – gamalinolensku masnu kiselinu – neophodnih za funkciju ljudskog organizma, ali posebnih jer ih tijelo samo ne može sintetizirati već se unose putem prehrane ili dodataka prehrani. Upravo zbog izrazito visokog udjela esencijalnih masnih kiselina (oko 75%), konopljino se ulje smatra idealnom namirnicom za svakodnevnu zdravu i uravnoteženu prehranu.

Profinjenog okusa s lagano orašastom notom, konopljino ulje se lako sljubljuje s raznim okusima. Obzirom da termičkom obradom gubi svoje nutritivne vrijednosti, ne preporuča ga se zagrijavati već dodavati u razne salate, namaze ili umake, te gotova jela.

Ulje konoplje preporuča se svima, a posebice onima koji vode izuzetno aktivan život te prakticiraju neuravnoteženu prehranu. Jednako tako, preporuča se i profesionalnim sportašima jer industrijska konoplja sadrži manje od 0,2 THC-a (tetrahidrokanabinola – glavne pshioaktivne tvari iz indijske konoplje).

Encian Bio konopljino ulje potražite u ljekarnama i na policama zdrave hrane Konzuma, Spara i Plodina po super povoljnoj cijeni od 56,99 do 69,99kn (za 250ml).