Ovaj Spotify kviz pomaže vam u stvaranju savršene playliste za vježbanje

Savršena playlista odličan je alat za motivaciju

by | 20 listopada, 2021
Vježbanje uz glazbu

Playlista koja svojim ritmom pogađa “u sridu” nekad više vrijedi od neke druge motivacije. No kad se dogodi da vam pjesma baš zasmeta, bilo da je prespora ili prebrza, može vam pokvariti dinamiku. Kreiranje takvih playlista upravo zato nije nimalo lak zadatak jer postoje različiti treninzi, ali i različiti ukusi.

Pročitajte više… Što znače glavobolje i slabost nakon vježbanja?

Tu su se iz Spotifyja dosjetili ponuditi kviz koji će kreirati plejlistu baš za vaše potrebe. Umjesto besciljnog listanja kroz tisuće pjesama u potrazi za pravim melodijama na koje ćete se znojiti, alat zvan “Soundtrack Your Workout”, koji je dostupan ovdje brzo će vam riješiti problem.

Jedino što trebate jest prijaviti se i odgovoriti na sedam kratkih pitanja o svojim vježbama i glazbenim preferencijama. Zabilježit ćete koliko traje vaš trening (u rasponu od 15 minuta do dva sata), a zatim odaberite želite li da vaš miks uključuje glazbu, podcaste ili oboje, s mogućnošću uključivanja ili uklanjanja eksplicitnog sadržaja (ako volite, primjerice, vježbati blizu svoje djece).

Zatim ćete odrediti koju vrstu vježbanja prakticirate: jogu, trčanje, vožnju biciklom, kardio, ples, dizanje utega, hodanje/meditaciju i barre/pilates. Zatim ćete zabilježiti s kim vježbate, bilo da se radi o solo sesiji, s osobnim prijateljem za vježbu, s virtualnim prijateljima ili s djetetom ili kućnim ljubimcem. Tada će Spotify pitati o tome kakvu motivaciju trebate, jeste li potpuno zen, treba li vam malo poticaja na dodatni set ili ste u plesnom raspoloženju.

Pročitajte više… Evo gdje možete besplatno isprobati različite vrste treninga

Konačno, odabrat ćete jedan ili dva glazbena žanra koji će se naći na vašem popisu za reprodukciju; opcije uključuju rock, hip-hop, country, pop, indie, K-pop, latino i metal. I to je to!

 

Foto: iStock/Getty Images Plus