Ova namirnica itekako stvara bore na vašem licu

by | 10 listopada, 2019

Budete li danas pojeli neki kolač ili nešto drugo slatko, vjerojatno ćete prvo pomisliti kako to nije dobro za vaš struk i bedra. Međutim, Brooke Alpert, koautorica knjige „Bez šećera: gubite kilograme, osjećajte se sjajno i izgledajte nekoliko godina mlađe“, savjetuje da brigu s bokova usmjerite na – lice!

Ona upozorava na bore, jednu od manje znanih posljedica unosa previše šećera. Knjigu je napisala s dermatologom Patricijom Farris i tu objasnila što se događa kada u krvotoku ima previše šećera.

„On počinje napadati vašu kožu“, kaže Alpert. „Sav taj šećer utječe na kolagen i elastin i sjajne stanice kože pretvara u čvrste, krute stvari koje prouzrokuju opuštanje kože, boranje, odnosno sve ono što ne želimo vidjeti na licu“.

U knjizi je opisano kako da se smanji želja za šećerom. Proces započinje trodnevnom detoksikacijom, a traje ukupno tri tjedna.

„To uopće nije lako. Istraživanja pokazuju da je odvikavanje od šećera slično odvikavanju od kokaina i drugih teških droga. Ljudi postaju depresivni, tresu se, mrzovoljni su i uopće nije lijepo biti u njihovom društvu“.

Onima koji nisu spremni visokokalorični kolač zamijeniti, recimo, hladnom piletinom, savjetuje da pojedu neko voće i namirnicu bogatu proteinima. Uzbuđenje će biti manje, ali će zato razina šećera u krvi biti znatno stabilniji, a lice duže zategnutije, elastičnije i, naravno, ljepše.

Foto: Anna Sullivan / Unsplash