Ovaj jednostavan jutarnji napitak mnogi smatraju čudotvornim kad je riječ o održavanju tjelesne težine

by | 25 lipnja, 2020

Pijenje tople vode s limunom popularan je jutarnji ritual mnogih slavnih osoba poput Elizabeth Hurley. Stručnjaci tvrde da za to postoji dobar razlog. Naime, uvjereni su da je upravo taj jednostavan napitak tajna ravnog trbuha i snažnog imuniteta.

“Pijenje tople vode pomaže umanjiti nadutost i diže temperaturu corea te pospješuje probavu”, piše dr. Naveed Saleh, čija je istraživanja objavio MDLinx.

Brojni modeli također smatraju da ne postoji bolji način za započeti dan.

“Ima puno vitamina C, osvježavajuć je, pruža mi osjećaj zdravlja. Mislim da je stvarno učinkovit za moju probavu pa ga pijem na prazan želudac”, kaže o napitku supermodel Romee Strijd u popularnim YouTube epizodama What I Eat in a Day.

Sok limuna doista obiluje vitaminom C. Preciznije, u jednom limunu je 30,7 miligrama tog važnog mikronutrijenta, što je pola preporučene dnevne doze za žene (75 miligrama) i trećina za muškarce (90 miligrama). No, ono na što trebate pripaziti jest da voda nije vrela jer to može reducirati vitamin C.

Gisele Bündchen mlaku vodu s limunom pije svako jutro u 5:30, prije treninga koji odrađuje dok još njena djeca spavaju. Sličnu rutinu slijedi i Yolanda Hadid, majka sestara Gigi i Belle Hadid, te samu sebe naziva kraljicom limuna u epizodi Food Diaries časopisa Harper’s Bazar. Dan započinje čašom vode s limunom jer “to ima brojne zdravstvene prednosti”.

Istraživanja su pokazala da pijenje tople vode s limunom pospješuje proces mršavljenja, pomaže ubrzati probavu, rješava ljude zatvora, popravlja cirkulaciju i umanjuje bol u mišićima, zdravo je za zube, pomaže sagorjeti kalorije, čisti kožu te jača imunitet.

IZVOR: INDEX.HR