Ovaj dodatak prehrani jako dobro hrani vašu kožu

by | 12 kolovoza, 2020

Osim što održavaju kožu čvrstom, dodaci kolagena pomažu i u hidrataciji kože. Istraživanja su pokazala da je razina vlage u koži sedam puta veća kod onih koji uzimaju kolagen.

Sunce i toplinski val općenito šteti koži, a zato ju treba nahraniti kako bi ona bila meka i glatka. Osim kreme za sunčanje, treba dodatno njegovati kožu koja može postati ispucala ili se početi ljuštiti, kako prenosi Mind Body Green Lifestyle.

No osim izvana, kožu možete njegovati i iznutra. Kao dodatak prehrani, ljeti je odlično uzimati kolagen koji pomaže koži da bude čvrsta i njegovana.

Osim što održavaju kožu čvrstom, dodaci kolagena pomažu i u hidrataciji kože. Istraživanja su pokazala da je razina vlage u koži sedam puta veća kod onih koji uzimaju kolagen. Ako želite dodatno proljepšati kožu, birajte dodatak kolagena koji sadrži i hijaluronsku kiselinu.

No to ne znači da trebate preskočiti svoju klasičnu rutinu ili ne nanijeti losion nakon tuširanja. Vanjska njega kože i dalje je važna, ali ovo je samo jedan od načina na koji možete nahraniti svoju kožu iznutra i imati lijepu i njegovanu kožu te s ponosom pokazivati noge na plaži.

Prodaje se u obliku praška, a moguće ga je dodati i u jutarnju kavu. To je sitnica, a učinit će puno za vašu kožu i njegu. Ipak, trudnice i dojilje bi se prije nego što počnu s uzimanjem kolagena trebale posavjetovati s liječnikom.

IZVOR: 24SATA.HR

Foto: Marco Lima / Pexels