Hike&Bike: novi avanturistički projekt za planinare na stazama lošinjskog arhipelaga

by | 26 rujna, 2023
hike&bike losinj

Čak 16 biciklističkih te 18 pješačkih staza i trasa kreirano je i označeno u projektu Turističke zajednice Grada Malog Lošinja Outdoor – HIKE & BIKE Lošinj.

Istražite lošinjski arhipelag šetajući atraktivnim putovima ili vožnjom bicikla po raznovrsnim stazama. Ova oaza mira u okrilju mediteranskog pejzaža njeguje dugu tradiciju zdravstvenog turizma, a blaga klima i laka dostupnost otoka nude brojne mogućnosti za aktivnosti na otvorenom tijekom cijele godine.

Zbog svoje atraktivnosti i raznolikosti lošinjsko otočje pravi je raj za ljubitelje pješačenja, planinarenja i biciklizma. Velik broj šetnica i staza, različitih dužina i zahtjevnosti, odvest će vas do najljepših vidikovaca i vrhova, skrivenih plaža i uvala, živopisnih ribarskih mjesta, usamljenih kapelica i zaseoka, pastirskih stanova i starih vojnih fortifikacija.

Odaberite jednu od uređenih i obilježenih pješačkih ili biciklističkih staza, namijenjenih različitim kategorijama, od obiteljskih do onih zahtjevnijih.

Obiđite i obližnje otoke Ilovik, Susak i Unije, koji će vam otkriti brojne zanimljive priče te svoju dugu tradiciju i povijest.

Preuzmite GPS trag i kartu ruta s detaljnim opisom pojedine staze s mrežnih stranica destinacije te bezbrižno uživajte u istraživačkoj avanturi na Lošinju!

Pročitajte: Ova zemlja s razlogom je odabrana najboljom za život 

hike&bike losinj

Pročitajte: U 80-ima su krenule na put oko svijeta: ove bake dokazuju da avanture nisu rezervirane samo za mladost 

Foto: Instagram, lovleah iStock/Getty Images Plus via Getty Images