Ovaj otok skriva plažu za odmor bez stresa, jednu od najljepših na Jadranu

by | 2 srpnja, 2022
plaža sv. ivan lubenice

Otok Cres skriva jednu od najljepših skrovitih plaža – na svijetu, a u prilog tome govori i činjenica da je plažu Sv. Ivan njemački časopis Bild svrstao je na 15. mjesto u konkurenciji od 40 najljepših plaža svijeta. Ona se nalazi u uvali podno mjesta Lubenice koje je smješteno na strmoj litici. Do plaže se može doći pješice iz Lubenica, brodom ili organiziranim prijevozom. Sa strme litice vidjet ćete prekrasan pogled na šljunčanu plažu, a ono što je najljepše, plaža je skrivena. Put do nje traje oko 40 minuta kad se spuštate, a povratak oko sat i pol.

Netaknuta priroda i stijene koje ju okružuju oličenje su ove plaže, ali i sitan bijeli šljunak. Također, na plaži nema ugostiteljskih objekata ni popratnih sadržaja, pa nemojte zaboraviti ponijeti sa sobom sve što vam treba.

Otok Cres

Smješten u Kvarnerskom zaljevu, nakon Krka, jedan je od najvećih jadranskih otoka i krije mnoge čari, a posebice je bogat florom. Cijeli otok obiluje nizom zanimljivih i skrivenih plaža, a upravo je plaža Sv. Ivan jedna od njih. Ako boravite na ovom predivnom otoku, obavezno posjetite ovu lokaciju jer je savršena za miran odmor te za bijeg od civilizacije.

Otok Cres spada u red najvećih, najdužih i najviših otoka. Dug je 66 km, a u najširem dijelu širok 12 km, što ga čini najvećim jadranskim otokom površine 405,7 km2. Budite sigurni da ćete svaki potreban mir ovdje sigurno pronaći – uz prekrasno more, borove šume i kamen.

Pročitajte: Skrivena i izdvojena plaža do koje se može samo pješke ili brodom

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MCL Charter (@mclcharter)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mario Lukec (@mariolukec)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Visit Cres (@visitcres)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Roberta (@la.robi16)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bernd Kroos (@b.kr8s)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Love Kvarner (@love.kvarner)

Foto: Instagram, naslovna: @feelcres