Ova četiri otoka savršen su izbor za idiličan odmor u Europi prema Forbesu

Među njima je i jedan hrvatski otok

by | 9 veljače, 2024
otoci hvar europa

Za svakoga tko traži popis otoka koje treba posjetiti ove godine, vrijedno je priznati da samo u Europi postoji više od 2000 naseljenih otoka.

A upravo je sada Forbes napravio popis za četiri otočne destinacije koje valja posjetiti ove godine. Dakako, na popisu se nalazi i jedan hrvatski otok!

Četiri otoka u Europi za idiličan odmor

Hvar

Hvar je najprikladniji za putnike koji žele pronaći nešto za svakoga – odlični restorani i noćni život uz velike jahte, toplice i wellness centre za svakoga tko se želi napuniti energijom. S druge strane, ako tražite mir, možete krenuti u istraživanje ovog otoka – sve od vinograda do polja lavande.

Hvar je bio deveti na dodjeli nagrada CNTraveler Readers’ Choice 2023. za najbolji europski otok. Do ovog otoka možete trajektom ili katamaranom s hrvatskog kopna, redovitim linijama iz Splita, Dubrovnika i drugih obalnih gradova. Najbolje vrijeme za posjet Hvaru je između svibnja i lipnja ili rujna i listopada kad je vrijeme toplo i sunčano, ali je na otoku manje gužve negoli tijekom vrhunskih ljetnih mjeseci u srpnju i kolovozu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Visit Croatia (@visit.croatia)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Visit Croatia (@visit.croatia)

Vanjski Hebridi

Vanjski Hebridi, također poznati kao Zapadni otoci, arhipelag su na zapadnoj obali kopnene Škotske koji se sastoji od više od 200 otoka koji se protežu dulje od 130 milja, a samo nekoliko njih u potpunosti je naseljeno.

Na otoku živi 650 stanovnika, a posjetitelji u najvećem broju dolaze u srpnju, na glazbeni festival koji slavi škotsku folk glazbu.

Na otok možete stići letom iz međunarodne zračne luke u Glasgowu ili trajektom iz Obana u Škotskoj. Najbolje vrijeme za posjet definitivno je ljeto, kad je vrijeme najtoplije, dani su dulji, a temperatura mora raste do 14 °C.

Vulkanski Stromboli

Otok Stromboli idealan je za one turiste koji imaju puno vremena. Najbolje vrijeme za posjet Stromboliju je u svibnju ili rujnu, kad nema tako puno ljudi.

Heimaey

Heimaey je najveći otok Vestmannaeyjara, kod južne obale Islanda. Danas na ovom otoku živi gotovo 5000 ljudi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gregory Walters (@rxtraveler)

Pročitajte: Koh Samui – tajlandski otok hramova i pješčanih plaža kojem se mnogi iznova vraćaju 

Foto: Instagram, naslovna: @visithvar