OTKRIVAMO VAM ŠTO PITI tijekom PMS-a da vam prođe lako i bezbolno

by | 21 studenoga, 2017

Iako svaka žena ima drugačije simptome jer nije svako tijelo isto, jabučni ocat jedan od dobrih izbora ako si u ovom razdoblju mjeseca želite pomoći. Predmenstrualni sindrom ( PMS) itekako može biti neugodan. Može uzrokovati razdražljivost, nadutost, glavobolju, napadaje gladi… Premda, svaka žena ima drukčije simptome jer nije svako tijelo isto.

Nadutost
Poznato je da jabučni ocat pomaže kod probave i smanjuje nadutost. Stoga se preporučuje konzumirati ga i u vrijeme PMS-a.

Glavobolja
Kao da nisu dovoljni i ostali neugodni simptomi, nekim se ženama za vrijeme PMS-a javljaju i glavobolje. Istraživanja su pokazala da će jabučni ocat sniziti visoku razinu šećera u krvi, što je, navodi se, jedan od uzroka nastanka glavobolje tijekom PMS-a.

Grčevi
Kalcij iz jabučnog octa pomaže pri grčevima maternice za vrijeme PMS-a. Dokazano je i kako pomaže i kod opuštanja ostalih mišića u tijelu kada se počnu grčiti. Uzmite jušnu žlicu domaćeg jabučnog octa s toplom vodom svaki dan, nekoliko dana prije PMS-a, savjetuje se.

Bubuljice i prištevi
Istu mješavinu octa i vode možete piti preventivno prije PMS-a i kako biste spriječili izbijanje bubuljica na koži, najčešće lica. Jabučni ocat djeluje antibakterijski pa će spriječiti izbijanje neželjenih bubuljica, a vaša koža će blistati.

Regulira krvarenje
Jabučni ocat će, navodi se, pomoći i kod regulacije krvarenja tijekom onih dana u mjesecu. Krvarenje će trajati kraće i lakše ćete se nositi sa svim što svaki mjesec donosi menstruacija.

IZVOR: VECERNJI.HR

Foto: Unsplash