OTKRIVAMO VAM što će se vašem tijelu dogoditi ako svakodnevno popijete čašu slane vode!

by | 19 prosinca, 2016
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Često slušamo o tome koliko je sol u prekomjernim količinama loša za naše zdravlje, ali rijetko se priča o njezinim dobrobitima i pozitivnom učinku na organizam.

Točnije, kombinacija čiste morske soli i vode kao dio redovite prehrambene rutine može regenerirati naš organizam zahvaljujući mineralima u ovom napitku velike nutritivne vrijednosti.

Pomiješajte 3 dl vode s malim prstohvatom soli i popijte uz doručak ili tijekom dana, a u nastavku pročitajte koje su dobrobiti slane vode.

PRAVILNA HIDRATACIJA
Poznato je da je moguće popiti i previše vode, a u tom slučaju u organizmu dolazi do nedostatka natrija, što vodi do hiponatremije. Sol istovremeno pomaže tijelu apsorbirati vodu i održavati ravnotežu natrija u organizmu.

DETOKSIKACIJA
Slana voda sadrži minerale koji pomažu u prirodnoj detoksifikaciji tijela i izbacivanju štetnih toksina, a također ima i antibakterijska svojstva pa tjera bakterije iz organizma.

PROBAVA
Sol aktivira žlijezde u ustima koje potom ispuštaju protein koji pomaže u pravilnoj razgradnji hrane i tako znatno olakšavaju probavni proces. Uz ovaj napitak napuhnutost će postati samo uspomena.

SAN
Za one koji pate od nesanice slana voda mogla bi postati rješenje za neugodne probleme. Prirodni minerali u soli smiruju tijelo i živčani sustav te smanjuju razinu kortizola u tijelu, takozvanog hormona stresa koji nam često ne da spavati.

KOŽA
Svi želimo imati zdravu i lijepu kožu, a u tome nam također pomažu minerali koje nalazimo u soli. Oni reduciraju akne, osip, ekcem i održavaju kožu glatkom i čistom. Većina ljudi iz prve ruke može potvrditi da morska voda sjajno djeluje na kožu, a čaša slane vode može pomoći iznutra u regeneriranju kože.

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

IZVOR: zadovoljna.dnevnik.hr