OTKRIVAMO VAM KAKO ALKOHOL utječe na kvalitetu vaše kože!

by | 30 listopada, 2016

Svi smo već upoznati s negativnim utjecajem i posljedicama koje alkohol može izazvati, ali one na našoj koži su prve i najvidljivije. Isušenost, crvenilo, akne, podočnjaci i otečenost samo su dio onoga što možete očekivati sljedeći dan. Iako sve to možete prekriti s malo korektora i highlightera, koža će se puno duže oporavljati (oko dva tjedna) bilo da su učinci alkohola vidljivi ili ne.

Dodatni problem nastaju i nakon hrane koja je nakon pijanstva nezaobilazna, ali uglavnom puna masnoća, soli i ugljikohidrata. Koži će tada biti potrebno mjesec dana da se vrati normalu, rekao je dermatolog dr. Harlon Lancer, na čijoj se listi pacijenata nalazi i Kim Kardashian.

 Ali što se događa ako tijekom mjeseca ponovno konzumiramo alkohol? Resetira li se sve i je li naša koža u stalnom stanju obnove?

Odgovor je da sve postaje puno gore, ali rješenje leži u umjerenosti, jer će ljudi uvijek piti, sviđalo se to nama ili ne. Jedna čaša vina ne može nikome naškoditi. Različita pića imaju različiti efekt na našu kožu. Općenito pravilo je što bistrije, to bolje.

Ako želimo nekoga okriviti, onda su to poznate dame sa svojom besprijekornom kožom i tenom koje će nam uvijek stvarati osjećaj krivnje, ali pozitivna strana svega je ta što za razliku od njih mi ne živimo pod HD povećalom, tako da će nam svi ovi savjeti poslužiti kao podsjetnik za sljedeći put.

IZVOR: HARPER’S BAZAAR