


Sastojci:
- 750 g fileta oslića
- 150 g slanine
- 2 glavice luka
- 3 jaja
- 1 žlica gustina
- 2 mrkve
- 1 žličica mljevene paprike
- 1/2 komorača
- 200 g krumpira
- 500 g graška
- 2 dl vrhnja
- 50 g ketchupa
- 4 žlice ulja
- mješavina začina, papar
Priprema:
1. Slaninu narezati na štapiće, oguljenu mrkvu na kocke, krumpir također narezati na kocke, te prokuhati u slanoj vodi, a luk i komorač sitno nasjeckati.
2. U odgovarajuću posudu pomiješati filete oslića, kuhani krumpir, polovicu luka i slanine, pa samljeti. U samljevenu smjesu dodati jedno jaje, začiniti po želji, te oblikovati kuglice i kuhati ih u slanoj prokuhanoj vodi.
3. Na malo ulja propržiti ostatak luka i slanine, dodati mrkvu i pirjati uz povremeno dolijevanje vode po potrebi. Kada je mrkva napola gotova, dodati grašak, komorač i mljevenu papriku, te nastaviti s pirjanjem. Pred kraj pirjanja dodati gustin razmućen u malo hladne vode i začiniti po želji, pa kuhati dok se smjesa ne zgusne.
4. U podmazanu vatrostalnu posudu uliti pripremljeno varivo od graška, odozgo poslagati kuhane kuglice oslića, te sve zaliti mješavinom vrhnja, dva jaja i ketchupa.
Izvor: Dobra hrana



