Oslić na meksički način

by | 2 prosinca, 2013

Sastojci:

  • 500 g fileta oslića
  • 1 limun
  • 200 g kukuruznog brašna
  • 2 crvene paprike
  • 150 g crvenog graha iz konzerve
  • 70 g kukuruza šećerca
  • 300 g pelata od rajčica
  • 2 žlice ljutog ajvara
  • mješavina začina
  • ulje

Priprema:
1. Filete oslića narezati na kocke, poprskati ih sokom od limuna i začiniti po želji.
2. Zatim ih uvaljati u kukuruzno brašno pa peći na vrućem ulju najprije s jedne a potom i s druge strane dok ne porumene.
3. Crvenu papriku narezati na kockice, a pelate samljeti.
4. Na malo ulja popeći crvenu papriku da omekša, a zatim dodati pelate i kukuruz šećerac te sve zajedno kratko propirjati.
5. Pred kraj pirjanja dodati grah iz konzerve, ljuti ajvar i začine po želji pa kuhati još 5 min.
6. Pržene filete oslića preliti pripremljenim umakom.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept