Osam namirnica za borbu protiv karcinoma

by | 7 veljače, 2013

Do sada je otkriveno preko stotinu različitih vrsta karcinoma. Međutim, mnogi ne znaju da se ova bolest može izbjeći konzumiranjem određenih zdravih namirnica. Zdrave namirnice poput zelenog povrća i voća koje imaju ljekovita svojstva ne samo da pomažu u održavanju našeg tijela zdravim i jakim, već nas također čine imunim na smrtonosne bolesti.

Donosimo vam osam zdravih namirnica koje trebate uključiti u vašu prehranu kako biste se borili protiv ove smrtonosne bolesti.

1. Čaj

Čaj je poznat po svojim zdravstvenim prednostima. Čaj je bogat antioksidansima i sadrži elemente koji se bore protiv raka. Zeleni čaj ima sposobnost sprječavanja raka gušterače, dojke i raka kože.

2. Rajčica

Rajčica je bogat izvor vitamina C, koji nam pomaže da izbjegnemo oštećenja stanica. Rajčica sadrži antioksidans (likopen) koji igra važnu ulogu u borbi protiv raka.

3. Kurkuma

Kurkuma se naširoko koristi u svijetu i poznata je po svojim ljekovitim svojstvima. Posebno je dobra u borbi protiv raka debelog crijeva.

4. Povrće

Povrće poput cvjetače, brokule i kupusa sadrži antioksidanse koji se bore protiv pojave raka.

5. Špinat

Špinat je poznat po tome što sadrži karotenoide koji su izuzetno korisni za cjelokupno zdravlje tijela.

6. češnjak

Češnjak se koristi kao oružje protiv raka. Ovo povrće predstavlja snažan antioksidans, koji ne samo da pomaže u uništavanju tumorskih stanica, već također štiti od komponenti koje uzrokuju rak.

7. Agrumi

Agrumi sadrže vlakna, vitamine i minerale i zbog toga smanjuju rizik od raka.

8. Gljive

Gljive jačaju imunitet, pa na taj način pomažu u sprječavanju raka. Ova hrana inhibira rast zloćudnih tumora, čime se smanjuje rizik od raka.

Izvor: ljepota.ba