Osam najvećih pogrešaka koje činimo nakon razvoda

by | 21 rujna, 2013

Poražavajuće je razmišljati o svim tim godinama koje ste investirali u vezu s nekim tko u konačnici nije dostojan vaše ljubavi. Nažalost, bol ne završava istovremeno kada i službeni razvod.

Mnogima će ponašanje i postupci nakon razvoda produžiti patnju. Donosimo vam osam najvećih pogrešaka koje ljudi čine kada nakon razvoda pokušavaju krenuti dalje.

1. Skakanje u krevet s prvim novim tipom koji je naišao. U tom trenutku možete se osjećati dobro, ali jedna noć nikada nije dovoljna da se izliječi slomljeno srce.

2. Glumite da ste dobro a iznutra umirete. Skrivanjem osjećaja samo će vam biti još gore i produžit ćete bol.

3. Slušate previše srcedrapateljskih i tužnih pjesama.

4. Odmah uskačete u novu vezu. Morate shvatiti kako je živjeti bez bivšeg i ponovno upoznati sebe. To nećete moći da učinite ukoliko ste već zaokupljeni nekim novim.

5. Uhodite ga na Facebooku. Vidite li slike njega i neke druge žene, to bi vas moglo dotući.

6. Čujete se i povremeno viđate s bivšim. Čist i kratak rez je najbolji i najučinkovitiji ako zaista želite krenuti dalje.

7. Bacate stvari koje vam je kupio. Čemu iskaljivati bijes na narukvici ili torbi koju ste dobili od njega? Smatrajte da vam je to isplata za šugavi posao dok ste bili njegova partnerica.

8. Uništavate stvari koje je ostavio. To je glupo, sitničavo, a i zakonski kažnjivo. Spremite ih i ostavite ispred ulaznih vrata. Recite mu da, ako želi svoje stvari, neka dođe po njih prije negoli ih netko drugi pokupi.

Izvor: magazin.hr