Organizirajte radni stol prema feng shuiju

by | 16 studenoga, 2013

Kako biste svoj radni stol uredili prema principima feng shuija, počnite s baguom – energetskom mapom koja dijeli bilo koji prostor na devet područja, a svako odgovara jednom dijelu vašeg života.

Razmislite o jednom ili dva cilja koji su vam najvažniji, bilo da se radi o poboljšanju zdravlja, uspjehu ili inspiraciji. Zatim uredite svoj stol na osnovu dijelova bague koji se poklapaju s tim ciljevima.

Gornji lijevi kut: Novac

Biljka, mala fontana s vodom ili simbol vode potiču rast u ovom području. Osim toga, u lijevi gornji kut stola možete staviti i neki vrijedan predmet, poput kristalne vaze, koji će predstavljati vaše bogatstvo.

Sredina stola, lijevo: Obitelj

Ovaj dio stola “rezerviran” je za obiteljsku fotografiju kako biste njegovali dobre odnose s članovima obitelji. Osim fotografije, možete staviti i poklon od nekog člana obitelji, drvenu posudu ili svjetiljku. Neka dominantne boje u ovom dijelu budu plava ili zelena.

Donji lijevi kut: Znanje

Ovo je mjesto za knjige i ostali pisani materijal koji vam je potreban, zajedno s plavim predmetom, poput svijeće, koji će osigurati energiju za učenje.

Gornji dio stola, sredina: Slava

To područje predstavlja vas onako kako vas drugi vide – vaš karakter i imidž. Ovdje stavite crvenu svjetiljku ili svijeću, posjetnice, neku nagradu ili certifikat.

Sredina stola, centar: Zdravlje

Neka to područje bude uvijek očišćeno, nikad prašnjavo i prljavo. Dajte mu energiju uz pomoć žute ili zelene boje, ili simbola zemlje (cvijeće, kamenje, školjke).

Sredina stola, ispred vas: Karijera

Ovo je mjesto za vaše računalo, na čijem je desktopu najbolje izabrati fotografiju vode (mora, slapa) koja simbolizira novac. Za nove mogućnosti naglasite zelenu, a za motivaciju crvenu boju.

Gornji desni kut: Ljubav

Na tom mjestu neka stoji fotografija vas i partnera, ili ružičasti ili crveni cvijet u maloj vazi koji će privući uspješnije veze u vaš život.

Sredina stola, desno: Kreativnost

Ovdje stavite dnevnik ili svjetiljku kako biste pojačali kreativnost. Također, možete držati raznobojne papiriće ili stickere, predmete izrađene od bakra, srebra, zlata ili drugih metala.

Donji desni kut: Važne osobe

Ovdje možete držati telefon i mape s projektima i imenima klijenata kako biste ostali povezani s onima koji su vam važni za posao. Dominantne boje bi trebale biti siva i srebrna.

Tekst: Life Content
Izvor: Portal Oko