Omiljeno pića iz Starbucksa možete pripremiti i sami kod kuće

Nećete primijetiti razliku u okusu

by | 2 rujna, 2021
kava

Na putovanjima, jedno od standardnih mjesta na koje idemo uzeti kavu za van dok razgledavamo znamenitosti grada je Starbucks, poznat po svojim velikim kavama punim okusa.

Neki od vas sigurno su svojevremeno skupljali i prepoznatljive Starbucks šalice ili termosice, a većina nas je samo guštala u ovim slatkim napitcima od pola litre. Bilo da živite u mjestu gdje ne postoji ovaj kultni kafić ili vam je jednostavno previše izdvajati po 10 eura za kavu, ništa ne zvuči bolje od toga da si istu takvu kavu pripremite doma. Jedna od najprodavanijih je svakako ledeni Mocchiato od karamele i ne, nisu vam potrebni posebni, tajni začini kako bi dobili taj prepoznatljivi okus. Sve što vam je potrebno je pet sastojaka i to potpuno prilagođenih vašim željama.

Kako pripremiti omiljeno pića iz Starbucksa?

Sastojci:
4 dl mlijeka (biljnog ili običnog)
2 žličice sirupa od vanilije
0,5 dl espressa
led
sirup od karamele

Priprema:
Dok vam se espresso kuha, ugrijte mlijeko i s pjenilicom ga zapjenite dok ne dobijete gustu pjenu za kavu. Dodajte sirup od vanilije i mlijeko te na vrh pjenastog mlijeka ulijte espresso. Sirup od karamele prelite preko svega i promiješajte za još bolji okus.

Foto: saschanti via Getty Images