Oil gritting: znamo kako prakticirati najnoviju TikTok metodu za uklanjanje mitesera

by | 30 siječnja, 2024
oil gritting

Oil gritting je tehnika prirodne njege kože koja je stekla popularnost posljednjih godina, posebno na platformama kao što je TikTok. Uključuje korištenje ulja za čišćenje lica i navodno izvlači nečistoće iz pora ostavljajući kožu glatkom i čišćom.

Što je oil gritting?

Ova je metoda banalno jednostavna, a TikTokeri tvrde i učinkovita. “Dovoljno je da na lice nanesete kvalitetno ulje i pet minuta ga masirate u kožu”, pojasnila je Hasini Kay, kreatorica sadržaja za ljepotu, u videu s više od 19 milijuna pregleda.

“Nečistoće iz pora će nestati i imat ćete super glatku kožu”, dodala je influencerica tvrdeći da ćete dokaz imati na vlastitim rukama.

Pročitajte: Dermatolozi upozoravaju da pod svaku cijenu izbjegavate ove beauty navike kad su u pitanju miteseri

oil gritting

Za koga nije oil gritting?

Ovu metodu čišćenja možete prakticirati jednom ili dva puta tjedno, ali ne očekujte čuda. Oil gritting može pomoći ukloniti površinske mitesere i nečistoće, ali neće izliječiti akne ili dubinski očistiti vaše pore.

Za najbolje rezultate možda ćete morati iskušati nekoliko puta, no ovu masažu za čišćenje lica je dobro izbjegavati ako imate osjetljivu kožu, rozaceju ili akne.

oil gritting

Kako prakticirati oil gritting?

Metoda se sastoji od dva ključna koraka, nanošenja ulja i masiranja. Ovo su koraci koje možete slijediti za najbolji učinak:

Očistite lice: Prije nego što nanesete ulje, važno je ukloniti svu šminku ili površinsku prljavštinu nježnim preparatom za čišćenje.

Nanesite ulje za čišćenje: Nanesite obilnu količinu hladno prešanog, organskog ulja za čišćenje na suho lice i vrat. Ulje je najbolje da odaberete prema svom tipu kože. Nježno ga masirajte kružnim pokretnima.

Ostavite da odstoji: Prije masiranja, ostavite ulje na koži oko desetak minuta. To mu daje vremena za razgradnju nečistoća.

Masirajte: Navlažite vrhove prstiju i počnite kružnim pokretima masirati lice. Usredotočite se na područja na kojima imate mitesere, poput nosa i brade. Trebali biste početi osjećati prljavštinu i odumrle stanice pod prstima. Masirajte lice najmanje pet minuta, idealno bi bilo 10-15.

Isperite: Isperite ulje s lica toplom vodom ili preparatom za čišćenje lica. Nastavite s uobičajenim tonikom, hidratantnom kremom i svim drugim proizvodima za njegu kože koje koristite.

Pročitajte: Jeste li znali da određene serume s vitaminom C ne trebate koristiti svaki dan?

Foto: ilona titova, iStock/Getty Images Plus via Getty Images