Jeste li znali da određene serume s vitaminom C ne trebate koristiti svaki dan?

by | 26 siječnja, 2024
upotreba seruma s vitaminom C

Nove znanstvene spoznaje pomažu vam uštedjeti dragocjene kapljice seruma s vitaminom C bez da “šparate” na njezi lica.

Naučili smo da serum s vitaminom C trebamo religiozno nanositi svako jutro, i da on treba biti prvi aktivni sastojak koji dotiče vašu kožu. Iako je to točno, novi proizvodi i nova znanstvena istraživanja, pokazuju da postoje iznimke. To znači da možete ušparati dragocjene kapljice svog seruma bez da “šparate” na njezi lica.

Postoje određeni serumi s vitaminom C koje ne trebate koristiti svaki dan. Pitate se u čemu je kvaka? Pa, u njegovoj formuli. Ovaj se savjet, naime, odnosi samo na serume s određenim karakteristikama, pa savjetujemo da što prije provjerite deklaraciju svog seruma.

Pročitajte: Hailey Bieber tvrdi da joj je ovaj serum s vitaminom C “promijenio” kožu

upotreba seruma s vitaminom C

Da biste mogli preskočiti korištenje seruma s vitaminom C bez da vaša koža pati, prema mišljenju stručnjaka, serum mora sadržavati 10-15 posto bioraspoložive L-askorbinske kiseline te imati pH 3,5 ili niži.

U tom slučaju, serum možete koristiti tek tri do četiri puta tjedno jer se njegova koncentrirana formula uspijeva akumulirati i zadržati u koži čak do četiri dana, pokazalo je istraživanje. Topička upotrebe L-askorbinske kiseline koju je proveo dr. Sheldon R. Pinnell otkrila je da se 15 % askorbinska kiselina formulirana na pH 3,2  može zadržati na koži oko četiri dana.

Pročitajte: Za ovu luksuznu kremu i serum postoji lista čekanja od 30 000 osoba

Foto: PeopleImages, iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Tagovi: