Odresci u pivu

by | 6 veljače, 2014

Sastojci:

  • 2 manja svinjska odreska
  • 2,5 dl piva
  • 2,5 dl mlijeka
  • 150 g brašna
  • 4 češnja češnjaka
  • 2,5 dl soka od rajčice
  • 1 vezica peršina

Za krumpir pire:

  • 600 g krumpira
  • 30 g maslaca
  • 1 dl mlijeka
  • mješavina začina

Priprema:
1. Svinjske odreske narezati na komade debljine 4 cm. Istanjiti ih batom za meso i začiniti po želji. Krajeve odrezaka podviti nadolje, oblikovati medaljone i uvaljati ih u brašno.
2. Češnjak i peršin što sitnije nasjeckati.
3. U odgovarajućoj posudi pomiješati pivo, mlijeko, sok od rajčica, peršin i češnjak.
4. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati medaljone. Preliti ih pripremljenom smjesom od piva. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ˚C dok meso ne omekša.
5. Dok se meso peče, pripremiti krumpir pire. Krumpir oguliti i narezati na kocke. Zatim ga skuhati u slanoj vodi da omekša. Gotov krumpir ispasirati i pomiješati s maslacem, mlijekom i začinima po želji, te dobro izmiješati.
6. Pečeno meso poslužiti uz krumpir pire.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept