Odresci s pivom

by | 3 rujna, 2013

Sastojci:

  • 1 kg junetine od buta
  • 2 glavice luka
  • 1 poriluk
  • 5 krumpira
  • 3,5 dl piva
  • 1 žličica aleve paprike
  • 150 g sira
  • 150 g brašna
  • 0,5 dl ulja
  • mješavina začina, papar

Priprema:

1. Junetinu narezati na tanje odreske, luk na kockice, poriluk na ploške, a krumpir oguliti pa i njega narezati na ploške.
2. Juneće odreske istanjiti, uvaljati ih u brašno, peći na vrućem ulju dok ne porumene, te ih izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
3. U masnoću od mesa dodati luk i poriluk, kratko popeći, dodati mljevenu papriku i začiniti po želji.
4. U nauljenu vatrostalnu zdjelu staviti sloj pirjanog luka, prekriti ga pečenim odrescima, odozgora poslagati ploške krumpira i zaliti pivom.
5. Pripremljeno jelo prekriti folijom te ga staviti peći u zagrijanu pećnicu. Pred kraj pečenja skinuti foliju i ostaviti da se jelo zapeče.
6. Gotovo jelo posipati ribanim sirom.

Izvor: Dobra hrana