Odresci na talijanski način

by | 17 travnja, 2014

Clipboard066-490x318

Sastojci:

  • 800 g svinjskog karea bez kostiju
  • 100 g krem sira
  • 1 dl vrhnja
  • 1 žlica pirea od rajčice
  • 2 jaja
  • 2 dl mlijeka
  • mješavina začina
  • papar

Za pohanje:

  • 3 jaja
  • 200 g brašna
  • 250 g krušnih mrvica
  • 3 dl ulja

Za prilog:

  • 1 kg krumpira
  • 100 g kajmaka
  • 100 g sira
  • 100 g šunke
  • 2 dl vrhnja
  • 1 dl ulja
  • mješavina začina
  • papar

Priprema:
1. Svinjski kare narezati na šnicle, istanjiti ih batom za meso i začiniti po želji.
2. Uvaljati ih u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u krušne mrvice. Peći na vrućem ulju dok ne porumene.
3. Posebno pomiješati krem sir, pire od rajčice, vrhnje, jaja i mlijeko. Dodati začine po želji i izmiješati.
4. Pohane odreske poslagati u nauljenu tepsiju tako da se na krajevima preklapaju. Preliti pripremljenom mješavinom i staviti da se peče u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.
5. Jelo poslužiti uz prilog od krumpira.

Prilog:
1. Krumpir zajedno s ljuskom skuhati, oljuštiti ga i narezati na četvrtine.
2. Popržiti ga na vrućem ulju, a zatim prebaciti u tepsiju.
3. Šunku sitno nasjeckati, te pomiješati s vrhnjem i kajmakom. Uliti preko krumpira i polako promiješati. Posipati ribanim sirem i staviti u zagrijanu pećnicu da se zapeče.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept