OČISTITE ORGANIZAM ČAJEM OD PERŠINA! Čajem kojim gubite kilograme

by | 27 prosinca, 2016

2

Recept za čaj od peršina pomoću kojeg se organizam čisti pomaže i u detoksikaciji te čišćenju bubrega. Konzumacijom se izbacuje višak vode iz tijela, što uzrokuje i gubitak kilograma.

Postojalo je vjerovanje da je u staroj Grčkoj kraljica Prozerpina stvorila peršin. Kao i danas, čaj se radio zato da bi se izbacio višak vode iz tijela, zbog potrebe za detoksikacijom i za čišćenjem bubrega.

Mnogi vjeruju da se od peršina može izgubiti nekoliko kilograma, a većina čajeva i sadrži peršin. Od peršina se gube kilogrami samo zato što on iz tijela izvlači puno vode. Važno je razumjeti da pomaže u čišćenju tijela, no ne i više od toga.

Zašto je čaj od peršina dobar?
Bogat je vitaminima A, C, E i mineralima, smanjuje loši kolesterol, smanjuje krvni tlak, ublažava bolne menstruacije, koristan je kod neredovite menstruacije i bogat je željezom, zbog čega se preporučuje kod anemije.

Kako se priprema čaj od peršina?
U lončić stavite pola litre vode i pričekajte da zakipi.

Kada voda zakipi, dodajte 2 jušne žlice svježeg peršina i kuhajte 3 do 5 minuta.

Izvadite listove peršina, bacite ih, a tekućinu pustite da se ohladi.

Kako se konzumira?
Čaj od peršina može se piti i topao i ohlađen, u bilo koje doba dana. Ne preporučuje se piti kasno navečer, jer ubrzava rad mokraće i povećava učestalost mokrenja.

S.J.