Objava trudnoće Keke Palmer inspirirala žene da podijele svoja iskustva s neplodnošću

by | 7 prosinca, 2022

Glumica Keke Palmer čeka svoje prvo dijete s dečkom Dariusom Jacksonom. Sretnu vijest otkrila je tijekom svog monologa u seriji Saturday Night Live ovoga vikenda.

“Kruže neke glasine. Ljudi pišu ‘Keke čeka bebu, Keke je trudna’, i želim potvrditi da jesam, trudna sam”, rekla je glumica te raskopčala sako kako bi pokazala svoj trudnički trbuh.

Palmer, koja je otvoreno govorila o svojoj dijagnozi PCOS-a, otkrila je da očekuje dijete dok je vodila Saturday Night Live.

“Toliko sam se trudila zadržati vijest u tajnosti, premda nisam trebala. Više nisam dječja glumica. Želim reći sljedeće: Gledajte, imam 29 godina, odrasla sam, seksam se, posjedujem i vlastiti dom. Znate, radim stvari koje odrasli rade. Ali, iskreno, bez zafrkancije, ovo je mi najveći blagoslov u životu i tako sam uzbuđena. Ljudi, postat ću mama!”, uzviknula je presretna Keke Palmer.

Vijest je nadahnula žene da na Twitteru podijele svoja iskustva sa sindromom policističnih jajnika (PCOS) i neplodnošću kao posljedicom PCOS-a.

Keke je 2020. putem društvenih mreža otkrila da ima PCOS, odnosno sindrom policističnih jajnika. PCOS je hormonalni poremećaj koji može uzrokovati simptome kao što su neredovite mjesečnice, akne, bolne mjesečnice, prekomjerni rast dlaka i fluktuirajuća težina, pišu u Klinici Mayo.

Pročitajte: Sindrom policističnih jajnika: što ga uzrokuje, kako ga liječiti i je li nasljedan

Osobe s PCOS-om također imaju veću vjerojatnost da će imati anksioznost ili depresiju. Palmer je rekla da je PCOS “napada iznutra prema van cijeli njezin život”. Još jedan čest problem s kojim se susreću osobe s PCOS-om je neplodnost ili poteškoće s trudnoćom. Međutim, nemaju svi s PCOS sve simptome.

U svojoj objavi na Instagramu o svojim simptomima, Keke je spomenula svoju borbu s aknama uzrokovanim PCOS-om. “Najmanje štetno što PCOS može donijeti su akne”, napisala je. “Svim ljudima koji se bore s ovim, molim vas da znate da niste sami i da ste još uvijek tako jebeno dobro! AKNE ME NIKAD NISU SPRJEČAVALE.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BIG BOSS 🔑🔑 (@keke)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BIG BOSS 🔑🔑 (@keke)

Foto: Instagram