Okruglim stolom najavljen simpozij o integrativnom pristupu zdravlju žena

Interdisciplinarni pristup zdravlju daje konkretne rezultate

by | 27 rujna, 2023

NutriKlinika tim, predvođen magistrom nutricionizma Nenadom Bratkovićem, povezuje vrhunske stručnjake iz područja medicine, fitoterapije, kineziologije, psihologije i nutricionizma s ciljem poboljšanja zdravlja suvremene žene. Na temu integrativnog pristupa zdravlju žene održat će se i 2. Simpozij, 13. listopada u Zagrebu.

Magistar nutricionizma Nenad Bratković naglasio je kako bliska suradnja stručnjaka iz raznih područja – od medicine do psihologije, kineziologije, fitoterapije i nutricionizma, daje konkretnije rezultate u poboljšanju zdravlja, a posebice zdravlja žena. Naime, već 15 godina NutriKlinika tim proučava, prikuplja studije, unaprjeđuje svoju edukaciju te okuplja tim stručnjaka kojima je u fokusu moderna žena, kvaliteta njezinog života i njezino zdravlje.

“Ženskom zdravlju u NutriKlinici pristupamo s velikom pozornošću jer se žena mijenja kroz svoj životni vijek nekoliko puta – u pubertetu, koji nastupa sve ranije, zatim u fertilnoj dobi koja ostavlja značajne posljedice sa svakom trudnoćom te u menopauzi koja nosi svoje zdravstvene izazove. Sva ta stanja povezana su s ravnotežom hormona u tijelu koji utječu na različita stanja, a samim time utječu i na neravnotežu organizma, tj. pojavu bolesti. Zato blisko surađujemo s paletom stručnjaka, s liječnicima, fitoterapeutima, kineziolozima, fizioterapeutima, psiholozima i psihijatrima, kako bismo interdisciplinarnim pristupom učinkovito pomogli u rješavanju bilo kakvih zdravstvenih problema te unaprijedili život moderne žene“, poručuje magistar Bratković.

Upravo takav pristup bit će predstavljen na 2. Simpoziju simboličnog naziva “Integrativni pristup zdravlju žene” liječnicima, ljekarnicima i široj javnosti. Simpozij će se održati u petak, 13. listopada u Zagrebu, a okupit će stručnjake endokrinologe, interniste kardiologe, neurologe, ginekologe, psihijatre, kineziologe, osteopate te nutricioniste i farmaceute koji će govoriti o aktualnim trendovima bolesti žena.

“Inzulinska rezistencija je dijagnoza u porastu, ali ona ne iziskuje samo primjenu terapije i promjenu prehrane već integrativni pristup kako ta dijagnoza ne bi utjecala i na druge sfere života žene – ginekološkog, kardiološkog ili fiziološkog pa sve do seksualnog zdravlja moderne žene. Jer ponekad prava dijagnoza ne unaprjeđuje samo zdravlje, nego i sveukupan život žene, unaprjeđuje odnose, spašava brakove”, zaključuje magistar Bratković.

Zašto su bolna stanja češća kod žene, kako okolina i osjećaji utječu na zdravlje žene te kako se mikrobiom i zdravlje kože žene mijenja s dobi, govorit će eminentni stručnjaci na ovom simpoziju.

“Menopauza bi trebala biti prirodno razdoblje života žene, na koje bi svaka žena trebala biti pripremljena. Stručnjaci bi svojim znanjem trebali ženu pripremiti kako bi kroz to zahtjevno razdoblje života prošla što manje okrznuta”, naglašava magistar Bratković.

Osigurajte svoje mjesto na Simpoziju prijavom na simpozij.nutriklinika.com