

Za koru:
- 250 g mljevenih napolitanki
- 100 g maslaca
Za kremu:
- 500 g neslanog krem sira
- 150 g šećera
- 2 jaja
- 1,5 dl slatkog vrhnja
- 120 g nutele
- 2 vanilin-šećera
Priprema:
Kora:
1. Mljevene napolitanke preliti otopljenim maslacem i dobro izmiješati.
2. Dublju tepsiju 20×20 cm obložiti papirom za pečenje, pa rukama utisnuti u nju smjesu za koru. Peći u zagrijanoj pećnici na 160ºC 15 min. Nakon toga izvaditi i ostaviti da se ohladi.
Krema:
1. U dubljoj posudi umutiti šećer, vanilin-šećer i jaja, dodati slatko vrhnje i krem sir, pa mutiti mikserom dok se ne dobije ujednačena smjesa.
2. Izdvojiti 1/3 umućene kreme, pa dodati u nju nutelu i promiješati.
Završni postupak:
1. Preko ohlađene kore nanijeti bijelu kremu od sira, a zatim žlicom rasporediti kremu s nutelom.
2. Peći u zagrijanoj pećnici na 160ºC 40 min. Potom ostaviti da se ohladi i stegne, te narezati na kocke.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept




