Novootkriveni biljni izvor proteina za izgradnju mišića oduševit će sve vegetarijance i vegane

by | 29 ožujka, 2021
špinat

Kad pišemo o hrani koja potiče rast mišića, prvo na što pomislimo su proteini, većinom životinjskog podrijetla.

No, kako nužne proteine za izgradnju mišića možemo dobiti ako ne jedemo meso – nedavno su otkrili znanstvenici u časopisu Journal of Nutrition. Prehrana bogata zelenim lisnatim povrćem može biti idealno rješenje za sve vas koji tražite dobru zamjenu. Špinat, kupus, kelj i slično povrće itekako doprinose boljem razvoju mišića, posebno onih na nogama. Ovo povrće nije nikakav novitet u našoj prehrani, ima brojne beneficije kao što su odličan izvor željeza, magnezija, super su za probavu i obiluju raznim nutrijentima, no nekako se proteinska vrijednost konstantno zanemaruje.

U ovom istraživanju dokazano je da prehrana povrćem koje je bogato nitratima, kao što je zeleno lisnato povrće, može pojačati snagu vašeg mišića neovisno o bilo kojoj tjelesnoj aktivnosti. Naravno, idealno je da imate balansiranu prehranu s navedenim povrćem, uz trening snage i redovite tjelesne aktivnosti. Osim klasičnog zelenog povrća, znanstvenici su otkrili da cikla može biti temelj zdravih prehrambenih nitrata.

Uvrstite u svoj dan zelene smoothiese ili dodajte salatu od špinata glavnom jelu kako biste bili sigurni da imate balansiranu prehranu.