Novo mjesto u Zagrebu s vrhunskom kavom i odličnim vege doručkom

Nova oaza za ljubitelje plant-based prehrane

by | 22 kolovoza, 2021
dolac

Nikada dosta novih utočišta na koja možemo pobjeći od svakodnevnih obveza na dobru kavu i zdravi obrok, pa smo neizmjerno sretni da smo dobili još jedno takvo u centru grada.

Iako se otvorio tek sada, krajem ljeta, za ovaj kafić na Dolcu već sada se traži mjesto više. Riječ je o Broom 44, mjestu koje se svakako instantno uklopilo u svjetske trendove svojom ponudom i lokacijom. S obzirom na to da na tržnici Dolac doista nemamo puno izbora za dobru kavu i zdravi zalogaj, vlasnici su ovime napravili pun pogodak i ispunili onu teoriju s putovanja da se na tržnicama uvijek odlično jede i pije. Čak i samo ime kafića ima velik značaj iza sebe jer je posvećeno Mariji Jurić Zagorki i njenoj Gričkoj vještici, čiji se stan nalazio direktno iznad objekta.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli broom44 (@br00m44)

Kad je hrana u pitanju, budući da plant-based ponuda restorana u Zagrebu još uvijek nije dosegla veliku razinu, otvorenjem ovog mjesta svakako smo u plusu. U ponudi imaju doručak i ručak, namirnice koje se koriste su sezonske, pa je i meni u skladu s tim. Nekoliko bezglutenskih jela, veganski omleti, tost od tofua ili razne kaše koje imaju u ponudi zasigurno će zadovoljiti nepce svih vegana i vegetarijanaca, no bez brige, čak i ako niste fan takve kuhinje, u ponudi imaju i smoothiese, craft pive, čajeve, koktele i kavu koju možete kupiti i u pakiranjima za doma. Radno vrijeme je tijekom tjedna od 06:30 do 15:00, a nedjeljom od 08:00 do 14:00.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli broom44 (@br00m44)

Foto: Jelena990 via Getty Images