Zaboravite na sokove! Novi detox su juhe od organskog povrća

by | 8 prosinca, 2019
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES/THINKSTOCK

Zaboravite na sokove! Juhe od organskog povrća nova su detox dijeta koja postaje popularna diljem svijeta. Nova dijeta Soup Cleans već nekoliko mjeseci privlači našu pažnju.

U potrazi za prehranom koja je bogata vlaknima, a ima nizak udio glikemijskog indeksa, Lucinda Duncalfe, vlasnica catering lanca Real Food Works koji zaposlenim Amerikancima dostavlja zdravu hranu, i njezin tim osmislili su dijetu Soup Cleans.

Dijeta je vrlo jednostavna i sastoji se od jednodnevnog režima koji čini šest organskih juha koje ne sadrže ni soju, ni gluten, niti bilo koji proizvod životinjskog podrijetla. Juhe koje su mahom napravljene od povrća mogu se jesti i hladne i tople.

Je li moguće smršavjeti od jednodnevne dijete? Za sada, mišljenja su podijeljena, ali stručnjaci su uvjereni da ovakav režim prehrane pruža priliku da “odmorite” svoj probavni trakt, doduše samo privremeno.

Ovakva vrsta detox dijete je itekako pristupačna i daleko bolja od bilo kakvih dijeta koje se baziraju na sokovima jer juhe, i to one od organskog povrća, imaju daleko više hranjivih sastojaka i niži glikemijski indeks.