Nova platforma pomoću koje sve recepte možete pretvoriti u veganske

Ako razmišljate o izbacivanju proizvoda životinjskog podrijetla, ovo će vam sve olakšati

by | 19 listopada, 2021

Jeste li ikad gledali u recept i poželjeli pronaći zamjenu za neko meso ili sastojak životinjskog podrijetla?

Ako jeste, a mučite se s pronalaskom autentičnih zamjena, nova tražilica EatKind nudi mogućnost da svako jelo pretvorite u vegansko. Nakon što unesete recept, alat vam automatski nudi popis proizvoda biljnog podrijetla koji će zamijeniti sve proizvode životinjskog podrijetla koji su navedeni kao sastojci. To sve radi se pomoću tehnologije umjetne inteligencije kako bi se sve više ljudi potaknulo na prelazak na vegansku prehranu.

Iako imate navedene različite robne brendove, potencijalno ih nećete moći pronaći kod nas jer nemamo još uvijek toliko raznoliku ponudu, no postoji pregršt alternativa kojima ćete uspjeti rekreirati recept koji vas zanima. Uskoro će se platforma širiti i na Europu te će nastati mobilna aplikacija pomoću koje će biti još lakše tražiti sve veganske opcije.

Kako funkcionira?
EatKind trenutačno djeluje kao web-stranica i nudi dva glavna načina da saznaju nove recepte ili “veganiziraju” one koje već imaju na umu. Sve što trebate učiniti je pronaći recept na engleskom online, kopirati ga u tražilicu ovdje i kliknuti “veganiziraj recept” ispod tražilice, što će izlistati sve alternativne sastojke onima životinjskog porijekla.

Foto: Ronedya via Shutterstock