Beauty blogerica Ana Vurušić otkrila nam je svoju pomlađujuću noćnu rutinu njege lica. Jedna stvar nas je oduševila!

4 koraka vrijedna kopiranja

by | 24 siječnja, 2023
Njega kože prije spavanja

Koža nikad ne spava. Tijekom noći, dok vi spavate, ona se obnavlja. Kao i cijelo vaše tijelo, koža ima svoj cirkadijalni ritam zadaća: regenerira se noću, a štiti danju. Da biste joj pružili pomoć u njezinom procesu samoobnove i da biste se ujutro probudili sa zdravim sjajem, potrebno je slijediti pravilnu noćnu rutinu njege kože.

Mada svaka od vas ima neki svoj osobni noćni ritual njege, neki su koraci temeljni i esencijalni za zdravlje i ljepotu kože. Za slučaj da još niste otkrili svoj idealan noćni režim njege lice ili pak tragate za tim da poboljšate postojeći, upitali smo Anu Vurušić, autoricu beauty bloga Actually Ana i Instagram profila @actuallyana.beautyblog, kako njeguje svoju kožu pred spavanje.

Noćna njega beauty blogerice Ane Vurušić

“Navečer, nakon cijelog dana, jedva čekam skinuti make-up koji obavezno uklanjam tzv. dvostrukim čišćenjem (prvo uljnim čistačem koji otopi šminku, zatim gelom za čišćenje na bazi vode koji uklanja ostatke make-upa, a ljeti njegu sa SPF-om)”, otkrila nam je Ana ističući da je njezina zrela i suha koža, koja je sklona dehidraciji, nakon dvostrukog čišćenja savršeno čista i spremna za daljnju njegu.

“Na očišćeno i suho lice (s obzirom na to da sam u 45 + dobnoj skupini) u zimskim mjesecima nanosim njegu s retinolom, čarobnim anti-age sastojkom koji djeluje na borice, hiperpigmentacije, mrljice… Nakon što se krema s retinolom upije u kožu, nanosim hidratantnu kremu u koju dodam par kapi ulja kako bi dodatno zaštitila moju kožu od isušivanja”, opisuje Ana svoj mali trik koji nas je oduševio. “Volim ulje od nara ili avokada jer odlično hrane i omekšavaju moju kožu”, dodala je blogerica

Inspirirajte se ritualom noćne njege kože beauty blogerice Ane Vurušić

1. Korak: Dvostruko čišćenje

Ako nosite “tešku” šminku i živite u urbanoj sredini nije naodmet prakticirati takozvano dvostruko čišćenje lica. Prvi korak: čistač na bazi lipida (ulje, balzam ili mlijeko), drugi korak: čistač na bazi vode (pjena ili gel).

Noćna njega beauty blogerice Ane Vurušić
2. Korak: Krema s retinolom

Kao što mnogi od nas znaju, noć je idealno vrijeme za korištenje proizvoda s retinoidima, uglavnom zato što većina ne podnosi dobro sunčevu svjetlost. Ako ste početnik, nabavite proizvod s manjom koncentracijom retinola, na primjer od jedan posto, koji koristi i blogerica. A ako ste osjetljivi na retinol, odlična alternativna je bakuchiol, biljna i nježnija varijanta retinoidima.

Noćna njega beauty blogerice Ane Vurušić

3. Korak: Hidratantna noćna krema

Bazični preparat u njezi lica je noćna krema koju je najbolje odabrati prema svom tipu kože ili za trenutno stanje tena. Masnoj koži najviše odgovara lagana krema koja balansira lučenje sebuma. Suha i/ili zrela koža će procvasti uz hranjive maske i emolijentne kreme. Dok je za mješoviti tip kože najbolje kombinirati maske na T-zoni za reduciranje sebuma s hidriranom kremom za suhu kožu za njegu obraza.

Noćna njega beauty blogerice Ane Vurušić
4 Korak: Ulje za lice

Ovaj dodatan korak njege i vlaženja kože lica obožavat će suha, dehidrirana i zrela koža, ali i ona koju je potrebno umiriti i obnoviti hidrolipidnu barijeru. Odaberite biljno hladno prešano ulje koje odgovara vašem tipu kože ili problemu kojem se želite posvetiti. Ana, primjerice, koristi ulje nara, ali vama će možda više odgovarati ulje argana, divlje ruže, jojobe ili neko drugo. Ako ste skloni aknama, birajte nemasno i nekomedogeno ulje, a ako po prvi put koristite ulje u njezi kože pročitajte savjete stručnjakinje Anamarije Pažin Morović.

Noćna njega beauty blogerice Ane Vurušić

Pročitajte: Pronašli smo 8 fantastičnih proizvoda za noćnu njegu kože – jer ovaj mjesec ne planiramo puno spavati!

Foto: Privatni album, PR