Stigao je najsigurniji retinol na tržištu!

by | 18 siječnja, 2023
retinol

Iako nam se katkad čini da je sva pažnja kozmetičke industrije na retinolu, mnogi još ne znaju dovoljno o njemu. Što je retinol, a što su retinoidi? Kako upotrebljavati proizvode s retinolom? Kako djeluju na našu kožu? Smijemo li ih nanositi svakodnevno, ili je pak bolje posegnuti za metodama poput skin cyclinga i sandwichinga? Na ove i mnoge druge dvojbe odgovorila je na predstavljanju novog Dermalogica Dynamic Skin Retinol Seruma Jelena Batić, zastupnica brenda Dermalogica za Hrvatsku.

Vitamin A i njegovi oblici (derivati) doista su kompleksna priča. Stoga ne iznenađuje što se mnogi ne snalaze s terminologijom te brkaju pojmove retinola i retinoida. Retinol jest vitamin A, a svi njegovi oblici nazivaju se retinoidima, bili oni prirodni ili sintetički“, objasnila je na početku izlaganja Jelena Batić. Kozmetički pripravci koji sadrže vitamin A uobičajeno se deklariraju kao proizvodi s retinolom iako najčešće sadrže retinoide. Nadalje, jačina retinoida ne ovisi samo o njihovoj koncentraciji nego i o broju koraka koji moraju prijeći u biokonverziji do svojeg aktivnog oblika – retinoične kiseline. Što je koraka manje, retinoid je snažniji, ali su i nuspojave izraženije: crvenilo, ljuštenje, suhoća, neugodno zatezanje kože.

najsigurniji retinol

Moćan serum koji postiže iznimne rezultate s puno više nježnosti prema koži

Umješnost brenda jest pronaći učinkovitu formulu uz minimalnu iritaciju. Dermalogica ju je ponudila u novom Dynamic Skin Retinol Serumu s 3,5-postotnim kompleksom retinola i retinoida, čija visoka koncentracija jamči maksimalnu učinkovitost.

Bez narušavanja strukture i zdravlja kože, retinol se metodom mikroinkapsulacije prenosi u dublje slojeve i postupno otpušta u kožu. Učinak je dugotrajniji i snažniji, a reakcije na aktivnu tvar blaže – što je osobito važno tijekom prilagodbe kože na retinol.

“Danas vam predstavljamo posljednju inovaciju iz Dermalogice. Serum u kojemu su spojena dva retinola i jedan retinoid: slobodni retinol, mikroinkapsulirani retinol i sintetički derivat vitamina A koji se naziva granaktivnim retinoidom. Granaktivni retinoid jedini je retinoid koji ne prelazi put pretvorbe u aktivnu tvar – retinoičnu kiselinu – već izravno “sjeda” na receptore jezgre. Ondje potiče proizvodnju kolagena, elastina, proliferaciju i sve druge dobrobiti koje vitamin A donosi koži. Sjajna vijest, zar ne? Dobiti jednako učinkovitu tvar bez iritacije“, nastavila je Jelena Batić.

najsigurniji retinol

Booster tehnologija povećava sintezu kolagena do 238 %

No ovdje nije kraj inovacijama. Još jedna prednost novog Dermalogica Dynamic Skin Retinol Seruma jest napredna booster tehnologija koja dodatno poboljšava djelovanje retinola. Klinička studija pokazala je kako sinergija kompleksa 10-hidroksi stearinske kiseline i retinola povećava sintezu kolagena za nevjerojatnih 238 % u samo dva tjedna primjene.

U formulu su uvršteni još neki moćni aktivni sastojci: skvalan iz masline koji umiruje i obnavlja kožu dajući joj zdrav sjaj te beta-glukan iz ekstrakta zobi zaslužan za iznimnu hidraciju i jačanje zaštitne barijere.

Dermalogica Dynamic Skin Retinol Serum dokazano djeluje na četiri najočitija znaka starenja, i to u samo dva tjedna: ublažava bore, teksturu kože čini glatkom i vraća joj elastičnost, ujednačava ten, a izvrstan učinak ima i na problematičnu kožu s proširenim porama.

najsigurniji retinol

Kako uvesti Dynamic Skin Retinol Serum u svakodnevnu njegu?

Kod mnogih proizvoda s retinolom zbog koncentracije aktivnih tvari i moguće iritacije preporučuje se metoda sandwichinga koja uključuje nanošenje kreme, retinola, pa opet kreme. Dermalogica je otišla korak dalje i ponudila sandwich u samom proizvodu obogativši serum snažnim njegujućim sastojcima poput skvalana i beta-glukana koji će dubinski hidrirati i nahraniti kožu bez narušavanja zaštitne barijere.

Svakodnevnu njegu danju obvezno upotpunite zaštitnim faktorom. U dnevnu rutinu možete uključiti kremu Dynamic Skin Recovery SPF 50 koja će koži osigurati potpunu hidraciju, čvrstoću i elastičnost, zaštititi je od štetnih utjecaja i ubrzanog starenja.

Odlučite li se pak za postupno uvođenje retinola, iskušajte metodu skin cyclinga. Prvu večer pripremite kožu za bolju penetraciju retinola: zbog umirujućih svojstava Daily Milkfoliant odličan je izbor za eksfolijaciju. Drugu večer, nakon čišćenja, nanesite Dynamic Skin Retinol Serum u tankom sloju na lice, vrat i dekolte. Treću i četvrtu večer pauzirajte s retinolom te nanesite samo proizvode koji njeguju i hrane kožu.

Kome je namijenjen novi serum?

Retinol je zlatni standard u borbi protiv starenja, stoga je posve razumljivo da je Dynamic Skin Retinol Serum primarno namijenjen zreloj koži. Međutim, izvrstan učinak ima i na kožu koja je zbog stresa i hormonskih promjena sklona aknama.

najsigurniji retinol

Foto: John Pavlish