Njihova tajna dobre linije

by | 10 svibnja, 2011

Gdje god da se pojave, zvijezde poput Angeline Jolie, Jennifer Aniston, Demi Moore i Eve Longorije, koja je nedavno objavila i knjigu recepata, izazivaju veliku pažnju. Žene kojima je posao da budu u top formi otkrile su kako se hrane.

Angelina Jolie
Kako bi održala svoju besprijekornu liniju, Angelina svakodnevno pazi koje namirnice unosi u organizam. Ona se ne suzdržava od hrane cijeli dan, ali pazi da ne prijeđe granicu sitosti.
Njen nutricionist otkriva da glumica za doručak jede mješavinu sjemenki i orašastih plodova poput badema i oraha, zatim nasjeckanu brokulu i cvjetaču, mada joj se na meniju nađe i čokoladni croissant. Za večeru poznata glumica popije čašu sojinog mlijeka, pečeni biftek s povrćem ili morske plodove.

Jennifer Aniston
Vitku liniju održava uravnoteženom prehranom pa se svakodnevno pridržava pravila 40:30:30, što znači da se na njenom tanjuru nalazi 40 posto nezaslađenih ugljikohidrata, 30 posto proteina i 30 posto esencijalnih masnoća. Tako "prijateljica" svakog dana uživa u voću, povrću, piletini, žitaricama, puretini, govedini, gljivama i ribi, kao i u orašastim plodovima. Također, ova glumica jede više manjih obroka.

Demi Moore
Vitka glumica besprijekornu liniju održava redovnim vježbanjem. Međutim, samo vježbanje s osobnim trenerom nije dovoljno, pa Demi pazi što svakog dana jede. Tako uvijek bira svježe namirnice, preferirajući sirovu hranu, jede nekoliko manjih obroka dnevno i pije puno tekućine. Između obroka glad zavarava žitaricama, pa tako dnevno pojede i do tri velike činije žitarica i popije veće količine biljnih čajeva.

Eva Longoria
Izgleda da je u svijetu poznatih pisanje kuhara zamijenilo autobiografije. Prvo je glumica Gwyneth Paltrow objavila kuharicu My Father’s Daughter, a zatim je njenim stopama krenula i kolegica Eva Longoria.
Njena zbirka recepata nosi naziv Eva’s Kitchen (Evina kuhinja), a holivudska diva je već održala potpisivanje knjige u jednoj knjižari na Beverly Hillsu. Inspirirana svojim teksaškim i meksikanskim korijenima, Eva je sakupila oko 100 vlastitih i obiteljskih recepata.
S obzirom na to da glumica drži lanac restorana, pretpostavljamo da će kuharica sadržati mnoštvo zanimljivih i korisnih uputstava.