


Sastojci:
- 500 g miješanog mljevenog mesa
- 500 g špinata
- 2 šnite kruha
- 1 dl mlijeka
- 150 g krušnih mrvica
- 4 jaja
- 1/2 stručka peršina
- 1 dl ulja
- 500 g brokule
- 2 mrkve
- 2 dl vrhnja
- 50 g majoneze
- 1 žlica senfa
- mješavina začina, papar
Priprema:
1. Sredinu kruha potopiti u mlijeko te iscijediti i izmrviti, špinat skuhati, procijediti i nasjeckati ga, a peršin također nasjeckati.
2. U odgovarajućoj posudi pomiješati mljeveno meso, špinat, izmrvljenu sredinu kruha, 2 jaja, 2 žlice mrvica i peršin, te začiniti po želji i dobro izmiješati.
3. Od pripremljene smjese oblikovati šnicle, pa svaku umočiti u umućena jaja, a potom je uvaljati u mrvice i peći na vrućem ulju dok ne porumeni.
4. Brokulu i mrkvu očistiti i skuhati u slanoj vodi.
5. Posebno pomiješati vrhnje, majonezu i senf.
6. Pržene šnicle poslužiti na tanjuru za posluživanje, preliti ih pripremljenim umakom, a kao prilog poslužiti kuhanu mrkvu i brokulu.
Izvor: Dobra hrana



