Neobičan burek

by | 25 veljače, 2014

Sastojci:

  • 10 tankih kora za pitu
  • 5 dl jogurta
  • 2 dl vrhnja
  • 4 jajeta
  • 1 prašak za pecivo
  • 1,5 dl mlijeka
  • 3 dl mineralne vode
  • 1,5 dl ulja
  • sol

Priprema:

1. U odgovarajućoj posudi umutiti jogurt, vrhnje, jaja, prašak za pecivo i malo soli.
2. Tepsiju veličine kore za pitu nauljiti. Staviti jednu koru u tepsiju, poprskati je s malo ulja i mineralne vode, pa prekriti drugom korom. Zatim preko kore razliti 1/4 pripremljene smjese za nadjev. Postupak nadijevanja ponoviti još tri puta. Završiti dvjema korama za pitu.
3. Gornju koru nadjevene pite poprskati s malo ulja i preliti mlijekom. Pitu izbosti vilicom i ostaviti da odstoji 30 min. kako bi kore upile potrebnu tekućinu.
4. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC oko 40 min.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept