


Sastojci:
- 10 tankih kora za pitu
- 5 dl jogurta
- 2 dl vrhnja
- 4 jajeta
- 1 prašak za pecivo
- 1,5 dl mlijeka
- 3 dl mineralne vode
- 1,5 dl ulja
- sol
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti jogurt, vrhnje, jaja, prašak za pecivo i malo soli.
2. Tepsiju veličine kore za pitu nauljiti. Staviti jednu koru u tepsiju, poprskati je s malo ulja i mineralne vode, pa prekriti drugom korom. Zatim preko kore razliti 1/4 pripremljene smjese za nadjev. Postupak nadijevanja ponoviti još tri puta. Završiti dvjema korama za pitu.
3. Gornju koru nadjevene pite poprskati s malo ulja i preliti mlijekom. Pitu izbosti vilicom i ostaviti da odstoji 30 min. kako bi kore upile potrebnu tekućinu.
4. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC oko 40 min.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



