Nemojte više vjerovati u ovo

by | 13 ožujka, 2012

Svakodnevno čitamo o nekim inovacijama u svezi s ljepotom, ali postoje, zaista, neke stvari za koje smo uvjereni da su točne, ali su u stvari lažni mitovi. Predstavljamo vam nekoliko najčešćih:

Flasteri za nos rješavaju problem mitesera

Ovaj mit nije točan. Flasteri za nos kojim se "rješava problem" će vam samo izvući prljavštinu koja se svakodnevno skuplja na licu, ali miteseri ostaju na mjestu. Jedini pravi način za rješavanje mitesera je mehaničko izvlačenje, a to je najbolje učiniti kod kozmetičarke.

Kreme za celulit uklanjaju celulit 100%

Nažalost, ni ovo nije točno. Ovakve kreme mogu pomoći u tome da se izjednači i učvrsti koža, ali ništa vam osim dobre masaže, vježbanja i dovoljne količine tekućine na dnevnoj bazi neće u potpunosti riješiti ovaj problem.

Toneri su bespotrebni

Naprotiv! To je nešto s čim bi svaka rutina njege trebala početi. Ako toner stvara iritaciju, potražite neki bezalkoholni, ali neka vam uvijek bude pri ruci. Hidratizira kožu i čini je mekom, što je pogotovo važno zimi.

Možeš koristiti iste proizvode tijekom cijele godine

Koža se mijenja skladno vremenskim uvjetima, pa tako zimi, kada proizvodi manje ulja, potrebno je koristiti masnije i hranjivije proizvode nego što to činimo ljeti.

Masnoj koži ne treba hidratacija

Svakoj koži je potrebna vlaga, ali masnoj je potreban samo drugačiji sastav kreme. Ako imate masnu kožu, odaberite one na bazi vode ili pak neku koja ne sadrži ulje, ali kožu je potrebno njegovati u svakom slučaju.