Nekoliko savjeta kako biti na društvenim mrežama i osjećati se – dobro

by | 19 lipnja, 2020

Možda niste, možda jeste svjesni kako skrolanje društvenim mrežama utječe na vas. Evo kako to činiti i osjećati se dobro.

Većini nas toliko je prirodno skrolati po Facebooku i Instagramu da nismo ni svjesni utjecaja. Jeste li sigurni da vas neka objava ne naživcira toliko da vam pokvari dan? Ili da iz razloga što primate toliko informacija više ni sami ne znate što želite i što vam se sviđa? Slijedi nekoliko savjeta za good feeling skrolanje!

Koga pratite?

Da, ovo zahtijeva vrijeme i koncentraciju, ali kasnije će vam biti drago. Pogledajte koje profile pratite – inspiriraju li vas ili ne. Budite iskreni, mobitel je prvo što ujutro primite u ruke dok pijete kavu, zar ne želite prvo vidjeti nešto lijepo i što vam odgovara? Ako vas neki ljudi na vašem feedu smetaju, znate da ih jednostavno možete sakriti. To je vaš izbor.

Koliko vremena provodite na društvenim mrežama?

Uzmite nedjeljni odmor, odlučite ne gledati društvene mreže prije spavanja, recite si da, dok šećete psa, nema tipkanja. Napravite neko svoje pravilo kojeg ćete se pridržavati – zbog sebe.

Ostatak savjeta možete pronaći na grazia.hr

Foto: alex bracken / Unsplash